[GA4] Sobre les conversions modelitzades

Google utilitza la modelització per fer una estimació de les conversions en línia que no es poden observar directament. La modelització permet atribuir les conversions de manera precisa sense identificar els usuaris (per exemple, quan no es poden identificar per motius de privadesa de l'usuari o per limitacions tècniques, o bé perquè els usuaris canvien d'un dispositiu a un altre). En incloure les conversions modelitzades, Google pot oferir informes més precisos, optimitzar les campanyes publicitàries i millorar les ofertes automàtiques.

Com funcionen les conversions modelitzades

Els models de Google cerquen tendències entre les conversions que s'han observat directament i les que no. Per exemple, si les conversions atribuïdes en un navegador són semblants a les conversions sense atribuir d'un altre navegador, el model d'aprenentatge automàtic predirà l'atribució general. Segons aquesta predicció, les conversions s'agregaran per incloure tant les conversions modelitzades com les observades.

Enfocament de la modelització de conversions de Google

Comprovar la precisió i comunicar els canvis

La validació amb dades de reserva (pràctica recomanada d'aprenentatge automàtic) manté la precisió dels models de Google. Les conversions modelitzades es comparen amb les conversions observades que s'han retingut, i la informació s'utilitza per ajustar els models. Google comunica els canvis que poden tenir un gran impacte en les vostres dades.

Mantenir informes rigorosos

Les conversions modelitzades només s'inclouen quan es té la certesa que són de qualitat. Si no hi ha prou trànsit per proporcionar dades al model, les conversions modelitzades no es registren (o, en el cas de Google Analytics, s'atribueixen al canal "Directe"). Aquest mètode permet que Google recuperi la pèrdua d'observabilitat i, alhora, evita que es facin massa prediccions.

Personalitzar per a la vostra empresa

L'algoritme de modelització s'aplica per separat per reflectir el comportament únic de la vostra empresa i dels vostres clients.

No s'identifiquen usuaris concrets

Google no permet els identificadors d'empremta digital ni intentar identificar usuaris concrets mitjançant cap altre mètode. En comptes d'això, Google agrega dades (com ara l'historial de percentatges de conversions, el tipus de dispositiu, l'hora del dia, la informació geogràfica, etc.) per predir la probabilitat que es generin conversions.

Conversions modelitzades a les propietats de Google Analytics 4

La vostra propietat de Google Analytics 4 va començar a incloure les conversions modelitzades de canals de pagament i orgànics a finals de juliol de 2021. Això no afecta les dades anteriors a aquesta data.

Els informes principals (com ara els informes d'esdeveniments, de conversions i d'atribució) i les exploracions en què podeu seleccionar dimensions d'abast d'esdeveniment inclouran dades modelitzades. Aquests informes atribueixen automàticament els esdeveniments de conversió als diferents canals en funció d'una combinació de dades observades, quan n'hi ha, i de dades modelitzades, quan no n'hi ha.

Exemples de modelització de conversions

• Als navegadors que no permeten que les conversions es mesurin amb galetes de tercers, les conversions es modelitzen segons el trànsit dels llocs web.
  • Als navegadors que limiten el període de temps durant el qual es poden utilitzar les galetes pròpies, les conversions es modelitzen (quan se supera el període corresponent).
  • En alguns països cal sol·licitar el consentiment dels usuaris per poder utilitzar galetes per a activitats publicitàries. Quan els anunciants utilitzen el mode de consentiment, les conversions dels usuaris que no han donat el seu consentiment es modelitzen.
  • Segons la política de l'App Tracking Transparency (ATT) d'Apple, els desenvolupadors han d'obtenir permís per poder fer servir certa informació d'altres aplicacions i llocs web. Google no farà servir informació (com ara l'IDFA) que sigui objecte de la política de l'ATT. Per tant, es modelitzaran les conversions procedents d'anuncis que s'originen al trànsit afectat per l'ATT.
  • Quan les interaccions amb els anuncis i les conversions es produeixen en dispositius diferents, pot ser que les conversions es modelitzin.
  • La modelització de conversions inclou tant els esdeveniments basats en clics com les visualitzacions amb implicació de YouTube, a fi d'ajudar a atribuir les conversions de visualització amb implicació (EVC).
  • Les conversions importades a Google Ads des de les propietats de Google Analytics 4 enllaçades inclouran la modelització.

Consell

Quan consulteu els informes de Google Analytics, tingueu present que les dades de conversió atribuïdes a cada canal es poden actualitzar fins a 7 dies després que s'hagi registrat la conversió. Això passa perquè Analytics processa aquestes dades i les utilitza per entrenar els models. Per obtenir informació més precisa, seleccioneu un interval de dates que sigui anterior o posterior a la setmana prèvia.