Dela översikter

Låt andra användare se din data eller visa deras data i dina översikter.

Översikterna är privata tills du delar dem. Om du skapar en översikt som du tror kan vara användbar för andra användare i ditt konto eller för andra Analytics-användare i allmänhet, kan du välja att dela den med olika metoder. Du kan också skicka en översiktsbild av översikten via e-post, eller skapa en PDF-fil som du kan distribuera på valfritt sätt.

Innehåll i artikeln:

Dela översikter med den aktuella vyn

När du har en privat översikt som fungerar som du vill, kan du kopiera den och dela den med andra användare. Alla som har åtkomst till vyn kan se informationen i översikten och lägga till och redigera widgetarna. Det finns inget sätt att skrivskydda översikterna. Men ändringar i en delad översikt påverkar inte din privata version av samma översikt.

Du måste ha redigeringsrollen om du vill dela översikter och data med den aktuella vyn. Om du bara har rollen läsbehörig kan du ändå dela din privata översikt genom att skicka den som en malllänk eller lägga till den i Lösningsgalleriet. Läs mer nedan.

Så här delar du en översikt med den aktuella vyn:

1. Öppna översikten som du vill dela.
  2. Klicka på Dela > Dela objekt.
Share dashboard menu with 3 options: share object, share template, share in Solutions Gallery.
Menyn Dela översikter.

En kopia av den aktuella översikten skapas i avsnittet Delade översikter i rapportpanelen, där den är tillgänglig för alla andra användare i vyn.

Obs! Om du inte längre vill dela översikten, måste du ta bort den.

Dela översiktsmallar med andra vyer och konton

När du väljer Dela > Dela mallänk skapas en webbadress som du kan kopiera och skicka till andra användare, bädda in i ett dokument eller lagra på en webbplats.

När du delar en översikt via en mall delar du bara inställningarna för översikten, ingen data. Du kan skicka länken till vem du vill som har ett Analytics-konto, så att den personen kan importera inställningarna.

Läs mer om hur du anpassar delning via mallar.

I Lösningsgalleriet kan du dela och importera anpassade rapportverktyg och tillgångar, som översikter och segment, till dina Analytics-konton.

När du delar en översikt genom att välja Dela > Dela i Lösningsgalleriet, delas bara översiktens konfiguration. Dina personliga uppgifter och Analytics-data förblir privata i kontot.

Läs mer om Lösningsgalleriet.

Skicka översikter via e-post

Om du behöver skicka en översiktsbild av informationen i översikten till personer som inte har åtkomst till ditt Analytics-konto, kan du välja Dela > E-post. Du kan skicka ett anpassat e-postmeddelande och bifoga en PDF-fil med översikten till valfria giltiga e-postkonton.

Screenshot showing email dashboard dialog. Options include To:, Subject: and body fill-in fields. Email will be sent weekly.
Skicka en översikt en gång i veckan med e-post.

Schemalägga e-post med översikter

Du kan skicka e-post med översikter vid ett engångstillfälle eller schemalägga dem så att de skickas regelbundet.

Använd kontrollerna under Frekvens när du vill välja tidpunkt för e-postutskicket.

Som standard skickas återkommande e-post var sjätte månad. I Avancerade alternativ kan du ändra intervallet till mellan en månad och ett år. När perioden har upphört, måste du schemalägga det regelbundna e-postutskicket igen.

Tips! Om det redan finns schemalagda e-postutskick visas en länk med texten Lägg till i befintlig e-post. När du klickar på länken kan du skicka ut flera översikter eller rapporter samtidigt, med samma inställningar för distribution och tidpunkt.

Hantera alla schemalagda e-postutskick genom att välja Administratör > Vyer > välj vyn > Egna verktyg och resurser > Schemalagda e-postmeddelanden.

Screenshot of the scheduled emails menu choice.
Menyval för schemalagd e-post.

Exportera översikter till PDF

När du väljer Exportera > PDF, sparas en kopia i PDF-format av den aktuella översikten exakt så som den visas på skärmen. Sedan kan du distribuera den exporterade vyn eller bädda in den i andra dokument.

Screenshot of Export menu, located in the action bar.
Menyval för Exportera till PDF.

Läs mer om hur du anpassar delning via mallar.

Besök Lösningsgalleriet.