Deling av oversikter

La andre brukere se dataene dine eller bruke oversiktene dine på sine egne data.

Det er bare du som kan se oversiktene, frem til du deler dem. Hvis du utarbeider en oversikt du mener er nyttig for andre brukere i kontoen din, eller for andre Google Analytics-brukere generelt, kan du dele oversikten på flere måter. Du kan også sende et øyeblikksbilde av dataene i oversikten via e-post eller generere en PDF-fil du kan distribuere som du måtte ønske.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Del oversikter med den gjeldende rapporteringsvisningen

Når den private oversikten din er slik du ønsker, kan du lage en kopi av den og dele den med andre brukere. Når du gjør dette, kan alle som har tilgang til dette datautvalget, se dataene i oversikten og legge til eller redigere eventuelle moduler i oversikten. Du kan ikke skrivebeskytte oversikter. Den private versjonen din av den aktuelle oversikten blir imidlertid ikke påvirket av endringer i den delte oversikten.

Du må ha redigeringstilgang for å kunne dele oversikter og data med den gjeldende rapporteringsvisningen. Hvis du bare har lesetilgang, kan du fortsatt dele private oversikter ved å sende dem som mallinker eller legge dem til i løsningsgalleriet. Du finner mer informasjon om dette nedenfor.

Slik deler du en oversikt med det aktuelle datautvalget:

1. Åpne oversikten du vil dele.
  2. Klikk på Del > Del objektet.
Share dashboard menu with 3 options: share object, share template, share in Solutions Gallery.
«Del oversikter»-menyen.

Andre brukere har nå tilgang til en kopi av denne oversikten i den aktuelle rapporteringsvisningen, som er tilgjengelig i delen med delte oversikter i rapportpanelet.

Merknad: Hvis du ønsker å oppheve delingen av oversikten, må du slette den.

Del oversiktsmaler med andre kontoer og rapporteringsvisninger

Når du velger Del > Del linken til malen, blir en nettadresse generert som du kan kopiere og sende til andre brukere, bygge inn i et dokument eller lagre på et nettsted.

Når du deler oversikter via en mal, deler du bare innstillingene for oversiktene – ingen data. Du kan sende linken til alle som har Analytics-konto, og de kan deretter importere innstillingene.

Finn ut hvordan du kan dele tilpasninger via maler.

I Løsningsgalleriet kan du dele egendefinerte ressurser og rapporteringsverktøy, for eksempel oversikter og segmenter, og importere tilpassede ressurser og rapporteringsverktøy til Google Analytics-kontoene dine.

Når du deler en oversikt ved å velge Del > Del i løsningsgalleriet, deles bare konfigurasjonen for oversikten. Personopplysningene og Google Analytics-dataene dine forblir private i kontoen din.

Finn ut mer om løsningsgalleriet.

Send oversikter via e-post

Hvis du har behov for å sende et øyeblikksbilde av dataene i oversikten din til folk som kanskje ikke har tilgang til Google Analytics-kontoen din, må du velge Del > E-post. Du kan sende alle de som har en gyldig e-postkonto, en tilpasset e-post med oversikten vedlagt i PDF-format.

Screenshot showing email dashboard dialog. Options include To:, Subject: and body fill-in fields. Email will be sent weekly.
Her sendes en oversikt på en ukentlig e-post.

Planlegging utsending av oversikter på e-post

Oversikts-e-poster kan sendes én gang, eller du kan planlegge at de skal sendes regelmessig.

Bruk Frekvens-kontrollene for å velge når e-posten skal sendes.

Faste e-poster sendes som standard i seks måneder. Under Avanserte alternativer kan du justere denne perioden fra én måned til ett år. Når perioden utløper, må du eventuelt aktivere regelmessig utsending av e-post på nytt.

Tips: Hvis du tidligere har sendt ut planlagte e-poster, ser du denne linken: Legg til i en eksisterende e-post. Med dette alternativet kan du sende ut flere oversikter eller rapporter til de samme personene i tråd med den samme tidsplanen.

Administrer alle de planlagte e-postene dine ved å navigere til Administrator > Rapporteringsvisninger > velg ønsket rapporteringsvisning > Personlige verktøy og ressurser > Planlagte e-poster.

Screenshot of the scheduled emails menu choice.
Menyvalg for planlagte e-poster.

Eksportér oversikter til PDF

Når du velger Eksport > PDF, blir en kopi av den nåværende oversikten din lagret nøyaktig slik den blir vist på skjermen, som en PDF-fil. Du kan så bygge inn denne eksporterte rapporteringsvisningen i eller distribuere den via andre dokumenter etter behov.

Screenshot of Export menu, located in the action bar.
Menyvalg for eksportering til PDF.

Finn ut hvordan du kan dele tilpasninger via maler.

Gå til løsningsgalleriet.