Skapa och anpassa instrumentpaneler

Anpassa dina översikter och widgetar så att du får så bra överblick över kontot som möjligt.

Alla vyer i Analytics innehåller en standardinstrumentpanel, Min instrumentpanel. Ofta är standardinstrumentpanelen tillräcklig, men den stora fördelen med instrumentpanelerna är att du kan skapa egna och anpassa dem som du vill.

Instrumentpanelerna består av en eller flera widgetar (upp till tolv stycken per instrumentpanel) som visar de dimensioner och mätvärden som är av intresse för dig. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar och anpassar en ny instrumentpanel. (Du gör på ungefär samma sätt om du vill redigera befintliga instrumentpaneler.)

Innehåll i artikeln:

Skapa en instrumentpanel

Så här skapar du en instrumentpanel:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Leta reda på vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Klicka på ANPASSNING > Instrumentpaneler.
  5. Klicka på +Ny instrumentpanel.
  6. I dialogrutan Skapa översikt väljer du antingen Tom yta (inga widgetar) eller Startöversikt (uppsättning standardwidgetar).
    Du kan också importera instrumentpanelskonfigurationer från Lösningsgalleriet.
    Screen shot of + New Dashboard link and Create New Dashboard dialog.
    Fönstret Skapa instrumentpanel.
  7. Ge instrumentpanelen ett beskrivande namn och klicka på Skapa instrumentpanel.

Lägga till widgetar i instrumentpanelen

En instrumentpanel kan innehålla en eller flera förekomster av följande widgetar:

• Statistik: visar ett valt mätvärde som ett enkelt numeriskt värde.
  • Tidsplan: visar ett diagram med valt mätvärde över tid. Du kan jämföra värdet med ett sekundärt mätvärde.
  • Geografisk karta: visar en karta över den valda regionen med det valda mätvärdet inritat. Håll muspekaren över kartan om du vill se de faktiska mätvärdena.
  • Tabell: visar upp till två mätvärden som beskriver den valda dimensionen i tabellformat.
  • Cirkeldiagram: visar ett cirkeldiagram med det valda mätvärdet grupperat efter en dimension. Placera muspekaren över diagrammet om du vill se de faktiska mätvärdena.
  • Stapeldiagram: visar ett stapeldiagram med det valda mätvärdet grupperat efter upp till två dimensioner. Placera muspekaren över en stapel om du vill se de specifika mätvärdena.
Screen shot of the widget editor.
Widgetredigerare.

Standardwidgetar kontra realtidswidgetar

Vissa av de tillgängliga widgetarna kan visa data i realtid. Mätvärdena i sådana widgetar uppdateras automatiskt. (Standardwidgetarna uppdateras däremot när du läser in eller uppdaterar instrumentpanelen.)

Realtidswidgetar kan bara visa mätvärdet Aktiva användare eller Sidvisningar, beroende på widgeten. Följande typer av widgetar finns tillgängliga som realtidswidgetar:

• Räknare visar antalet aktiva användare på din webbplats. Du kan gruppera användarna efter en vald dimension.
  • Tidslinje visar sidvisningarna på din webbplats de senaste 30 till 60 minuterna längs en tidslinje.
  • Geografisk karta visar en karta som anger varifrån de aktiva användarna kommer.
  • Tabell visar de aktiva användarna grupperade efter upp till tre valda dimensioner i en tabell.

Så här lägger du till en widget i en instrumentpanel:

1. Skapa en ny instrumentpanel och välj Tom yta, eller klicka på + Lägg till widget i en befintlig instrumentpanel och öppna widgetredigeraren.
  2. Välj typ av widget.
  3. Ange widgetens dimensioner, mätvärden och andra alternativ. Alternativen varierar beroende på typen av widget. Rulla eller använd sökrutan för att hitta önskade mätvärden och dimensioner.
  4. Du kan begränsa vilken data som visas genom att klicka på Lägg till ett filter. Med hjälp av filter kan du ta med eller utesluta data som matchar filtervillkoren i den angivna dimensionen. Du kan lägga till flera rader i filterdefinitionen. Alla villkor måste vara uppfyllda för att filtret ska tillämpas.
    Rapport- och instrumentpanelsfilter skiljer sig från vyfilter. Vyfilter ändrar informationen permanent, medan rapport- och instrumentpanelsfilter bara begränsar vilken data som visas i rapporten eller instrumentpanelen. Instrumentpanelsfilter är specifika för instrumentpanelen där de definieras.
  5. Du kan länka widgeten till en rapport eller webbadress. Då kan du öppna rapporten eller webbsidan genom att klicka på widgetens namn. Länka en rapport genom att börja skriva rapportens namn. Analytics fyller i namnet automatiskt och matchar det med en befintlig rapport. Alternativt kan du kopiera och klistra in rapportens webbadress i fältet.
  6. Ange ett Widgetnamn eller bekräfta förslaget.
  7. Klicka på Spara.

Redigera en widget

Om du vill ändra en befintlig widget, placerar du muspekaren över widgetens namn och klickar på ikonen Redigera (pennan).

Om du vill ta bort en enstaka widget placerar du muspekaren över widgetens namn och klickar på ikonen Stäng (X).

Screen shot showing hover on widget title to display edit and delete icons.
Redigera en widget.

Tänk på att du inte kan ångra borttagningen av en widget.

Klona en widget

Du kan skapa en exakt kopia av en widget via länken Klona widget. Det är praktiskt när du vill använda en widget som utgångspunkt för en annan.

Screenshot of widget editor showing clone widget link.
Klona en widget.

Lägga till segment på instrumentpanelen

Precis som i Analytics-rapporterna kan du lägga till segment på instrumentpanelen. Sedan kan du jämföra mätvärden som har genererats från olika sessioner eller användargrupperingar.

Redigera ett befintligt segment genom att klicka på segmentets etikett högst upp på instrumentpanelen. Lägg till ett segment genom att klicka på den tomma etiketten +Lägg till segment.

Läs mer om segment.

Anpassa layouten på instrumentpanelen

Klicka på länken Anpassa instrumentpanel om du vill ändra hur widgetarna ser ut och är ordnade på sidan.

Screenshot showing customize dashboard link located in action bar.
Anpassa instrumentpanelslayout.

Ta bort en instrumentpanel

Du kan ta bort en instrumentpanel genom att klicka på länken Ta bort instrumentpanel under datumväljaren till höger på sidan.

Screenshot of delete dashboard link located in the action bar.
Ta bort en instrumentpanel.

Dela instrumentpanelen med andra användare.

Läs mer om segment.