Opprett og tilpass oversikter

Tilpass oversiktene og modulene dine for å få best mulig oversikt over kontoen din

Alle datautvalgene i Analytics inneholder en «Min oversikt». Standardoversiktene kan være tilstrekkelige, men oversiktene er fleksible og kan tilpasses akkurat slik du ønsker.

Oversiktspanelene inneholde én eller flere moduler (opptil 12 per oversiktspanel). Da får du et detaljert innblikk i de dimensjonene og beregningene du er mest interessert i. I denne artikkelen får du informasjon om hvordan du kan lage og tilpasse et nytt oversiktspanel. (Du kan også følge mange av disse trinnene for å redigere eksisterende oversiktspaneler).

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Lag en oversikt

Slik oppretter du en oversikt:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Naviger til ønsket datautvalg.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Klikk på TILPASNING > Oversikter.
  5. Klikk på +Ny oversikt.
  6. I dialogboksen Opprett et oversiktspanel velger du enten Tomt lerret (ingen moduler) eller Startkontrolpanel (standardsett med moduler).
    Du kan også importere oversiktskonfigurasjoner fra løsningsgalleriet.
    Screen shot of + New Dashboard link and Create New Dashboard dialog.
    Opprett et oversiktspanel.
  7. Gi oversikten en beskrivende tittel, og klikk deretter på Lag oversikt.

Legg til moduler i oversikten

En oversikt kan inneholde én eller flere forekomster av følgende modultyper:

• Beregning: Her ser du en enkel numerisk fremstilling av én valgt beregning.
  • Tidslinje: Her ser du et diagram der den valgte beregningen blir vist over tid. Denne kan sammenlignes med en sekundær beregning.
  • Geokart: Her ser du et kart over det valgte området. Den angitte beregningen er lagt inn på kartet. Hold markøren over kartet for å se de faktiske beregningsverdiene.
  • Tabell: Her ser du opptil to beregninger som viser den valgte dimensjonen, i tabellformat.
  • Sektordiagram: Et sektordiagram for den valgte beregningen gruppert etter en dimensjon. Hold markøren over en del for å se de spesifikke beregningsverdiene.
  • Stolper: Her ser du et stolpediagram for den valgte beregningen gruppert etter opptil to dimensjoner. Hold markøren over en stolpe for å se de spesifikke beregningsverdiene.
Screen shot of the widget editor.
Modulredigering

Standardmoduler kontra sanntidsmoduler

Dataene for noen av de tilgjengelige modulene kan bli vist i sanntid. I disse modulene oppdateres beregningene automatisk (til sammenligning oppdateres beregningene i standardmodulene når du laster inn eller oppdaterer oversiktspanelet).

Sanntidsmodulene inneholder bare beregninger for de aktive brukerne eller sidevisningene, avhengig av den aktuelle modulen. Følgende modultyper er tilgjengelige som sanntidsmoduler:

• Teller: Her ser du antallet aktive brukere på nettstedet ditt. Du kan eventuelt gruppere disse brukerne etter en valgt dimensjon.
  • Tidslinje: Her ser du et tidslinjediagram over sidevisningene på nettstedet ditt fra de siste 30 til 60 minutter.
  • Geokart: Her ser du et kart over hvor de aktive brukerne dine kommer fra.
  • Tabell: Her plottes en tabell over de aktive brukerne dine etter opptil tre valgte dimensjoner.

Slik legger du til en modul i oversikten din:

1. Lag et nytt oversiktspanel, og velg Tomt lerret, eller klikk på + Legg til modul i et eksisterende oversiktspanel for å åpne redigeringsprogrammet for moduler.
  2. Velg en modultype.
  3. Konfigurer dimensjoner, beregninger og andre alternativer for modulen. Hvilke alternativer som er tilgjengelige, varierer avhengig av modultypen. Bla eller bruk søkefeltet for å finne den bestemte beregningen eller dimensjonen du ønsker.
  4. Du kan begrense hvilke data som blir vist av modulen, ved å klikke på Legg til et filter. Ved å bruke filtre kan du ta med eller utelate data i den angitte dimensjonen som samsvarer med filterkriteriene dine. Du kan legge til flere rader i filterdefinisjonen. Alle vilkårene må være oppfylt for at filteret skal fungere.
    Rapport- og oversiktsfiltre er ikke det samme som datautvalgsfiltre. Med datautvalgsfiltre endres dataene dine permanent. Med rapport- og oversiktsfiltre begrenses bare dataene som blir vist i rapporten eller oversiktspanelet. Oversiktsfiltrene gjelder for det aktuelle oversiktspanelet du angir dem for.
  5. Du kan koble modulen til en rapport eller en nettadresse. Hvis du gjør det, bli modultittelen til en link. Da sendes du til den angitte rapporten eller nettsiden. Du kan koble til en rapport ved å begynne å skrive inn et rapportnavn. Oppføringen din fullføres automatisk i Analytics, og det blir gjort forsøk på å samsvare den med en eksisterende rapport. Du kan også kopiere og lime inn nettadressen til rapporten i dette feltet.
  6. Skriv inn en modultittel, eller godta tittelen som blir foreslått.
  7. Klikk på Lagre.

Endre moduler

Du kan endre en eksisterende modul ved å holde markøren over modultittelen og klikke på Rediger-ikonet (blyantikonet).

Du kan slette en modul ved å holde markøren over modultittelen og klikke på Lukk-ikonet (X).

Screen shot showing hover on widget title to display edit and delete icons.
Rediger en modul.

Merknad: Det er ikke mulig å angre slettingen av en modul.

Klon en modul

Du kan lage en eksakt kopi av en modul ved å bruke linken Klon modul. Dette er praktisk hvis du ønsker å bruke en modul som grunnlag for en annen modul.

Screenshot of widget editor showing clone widget link.
Klon en modul.

Legg til segmenter i oversikten din

Som i Analytics-rapportene kan du legge til segmenter i oversikten din, slik at du kan sammenligne beregningene som er generert av forskjellige økter eller brukergrupperinger.

Du kan redigere et eksisterende segment ved å klikke på segmentetiketten øverst i oversikten din. Du kan legge til et segment ved å klikke på den tomme + Legg til segment-etiketten.

Finn ut mer om segmenter.

Tilpass utformingen av oversiktspanelet

Klikk på Tilpass oversikten for å endre måten modulene dine blir vist på og hvordan de blir plassert på siden.

Screenshot showing customize dashboard link located in action bar.
Tilpass utformingen av oversikten.

Slett en oversikt

Du kan fjerne en oversikt ved å klikke på Slett oversikten-linken til høyre på siden under datovelgeren.

Screenshot of delete dashboard link located in the action bar.
Slett en oversikt.

Del oversiktspanelet ditt med andre brukere.

Finn ut mer om segmenter.