Reports

[GA4] Overzichtsrapporten en de momentopname van rapporten aanpassen

Maak en bewerk overzichtsrapporten. Pas het rapport aan dat gebruikers zien wanneer ze naar Rapporten navigeren.
Dit artikel is bedoeld voor beheerders van property's die de content van overzichtsrapporten en de momentopname van rapporten willen aanpassen.

Als u een overzichtsrapport wilt maken, moet u overzichtskaarten samenstellen die in detailrapporten zijn gedefinieerd. Meer informatie over hoe u nieuwe overzichtskaarten maakt

U kunt elk overzichtsrapport instellen als de momentopname van rapporten.

U heeft de bewerkersrol voor de property nodig om overzichtsrapporten en de momentopname van rapporten aan te passen. Elke property kan maximaal 150 aangepaste rapporten bevatten.

De tool voor het maken van rapporten openen

Klik rechtsboven in een rapport op Rapport aanpassen [Rapport aanpassen] OF

1. Klik onderaan in het linkernavigatiemenu op Bibliotheek. Als u de optie Bibliotheek niet ziet, heeft u geen rechten voor bewerken.
  2. Scroll omlaag naar de tabel Rapporten.
  3. Klik op + Nieuw rapport maken en selecteer Overzichtsrapport maken.
    OF
    Plaats de muisaanwijzer op een overzichtsrapport in de tabel en klik op Meer [].
    Voor overzichtsrapporten staat onder Type (2e kolom in de tabel) de tekst Overzichtsrapport.
  4. Klik op een van de opties in het dropdownmenu.
    • Klik op Bewerken om het oorspronkelijke rapport te bewerken.
    • Klik op Kopie maken om het oorspronkelijke rapport te bewaren en een kopie te openen om deze te bewerken.
    • Klik op Naam wijzigen om de naam van het rapport te wijzigen en een rapportbeschrijving op te geven.
    • Klik op Ingesteld als momentopname van rapporten om het rapport in te stellen als de momentopname van rapporten.
    • Klik op Verwijderen om het rapport uit de bibliotheek te verwijderen.

Als u op Bewerken of Kopie maken klikt, wordt de tool voor het maken van rapporten weergegeven.

Het rapport aanpassen

De tool voor het maken van overzichtsrapporten bestaat uit 2 gedeelten: Kaarten en Rapporttemplate.

Als u al uw wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op Opslaan. U krijgt een melding te zien waarin staat in welke collecties het aangepaste rapport is opgenomen.

Kaarten

Een kaart is pas beschikbaar als deze is gedefinieerd in het rapport Details.

• Sleep kaarten [Indicator voor slepen] naar een andere plek om de volgorde te wijzigen waarin de kaarten in het rapport worden weergegeven.
  • Klik op de x [Verwijderen] om een kaart uit het rapport te verwijderen.
  • Klik op + Kaarten toevoegen om een kaart aan het rapport toe te voegen.
    Als het detailrapport deel uitmaakt van een collectie, staat de kaart op het tabblad Overzichtskaarten.

Rapporttemplate

Als u een rapport wilt ontkoppelen of koppelen (zie Gekoppelde rapporten hieronder), klikt u op Ontkoppelen/koppelen [ontkoppelen]. Wanneer u de rapportwijzigingen eenmaal heeft opgeslagen, kunnen ontkoppelde objecten later niet opnieuw worden gekoppeld.

De momentopname van rapporten aanpassen of instellen

Zoals hierboven is beschreven, kunt u elk overzichtsrapport instellen als de momentopname van rapporten. U kunt ook naar de momentopname van rapporten navigeren en deze aanpassen met de tool voor het maken van rapporten.

1. Klik in het linkernavigatiemenu op Rapporten.
  2. Klik rechtsboven in de momentopname van rapporten op Rapport aanpassen [Rapport aanpassen].

Gekoppelde rapporten

Gekoppelde objecten (bijv. gekoppelde collecties) krijgen updates van Google. Als Google bijvoorbeeld een kaart toevoegt aan het overzichtsrapport Acquisitie, wordt de kaart automatisch toegevoegd aan alle gekoppelde overzichtsrapporten van het type Acquisitie.

Rapporten die u maakt op basis van templates, zijn standaard gekoppeld en krijgen automatisch updates.

Dit heeft geen invloed op wijzigingen die u (of een andere beheerder van de property) heeft aangebracht. Kaarten die u (of een andere beheerder van de property) bijvoorbeeld heeft toegevoegd of verwijderd, worden niet gewijzigd.

Ontkoppelen

Als u niet wilt dat een rapport updates krijgt, kunt u het ontkoppelen.

Objecten (bijv. rapporten) die u niet op basis van een template maakt, zijn standaard ontkoppeld.
Als u een rapport wilt ontkoppelen, klikt u naast de naam van de template op Ontkoppelen [ontkoppelen]. Wanneer u de rapportwijzigingen eenmaal heeft opgeslagen, kunnen ontkoppelde objecten later niet opnieuw worden gekoppeld.