[GA4] Aan de slag met de advertentiewerkruimte

Ontdek hoe u alles uit de advertentiewerkruimte haalt.

Gebruik de Advertentiewerkruimte in uw Google Analytics 4-property voor meer inzicht in uw belangrijkste gebruikersreizen. Met de rapporten in dit gedeelte krijgt u meer inzicht in de ROI van uw media-uitgaven voor alle kanalen, kunt u beter onderbouwde beslissingen nemen over budgettoewijzing en kunt u attributiemodellen beter evalueren.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Voordat u begint

Koppel uw Google Analytics 4-property aan uw Google Ads-account(s) om alles uit de advertentiewerkruimte te halen. Als u een koppeling met Google Ads maakt, worden er gedetailleerde Google Ads-campagnegegevens opgenomen in uw rapporten in de advertentiewerkruimte. Meer informatie

Over attributie en attributiemodellen

Attributie is het toekennen van krediet voor conversies aan verschillende advertenties, klikken en factoren langs het pad dat een gebruiker aflegt om een conversie te voltooien. Een attributiemodel kan een regel, een verzameling regels of een data-driven-algoritme zijn waarmee wordt bepaald hoe krediet voor conversies wordt toegewezen aan contactpunten op conversiepaden.

De attributierapporten in de advertentiewerkruimte bieden inzicht in de manier waarop uw advertentieactiviteiten er samen voor zorgen dat er meer conversies worden gegenereerd. Met deze rapporten kunt u verschillende op regels gebaseerde attributiemodellen verkennen en bepalen welke model het beste werkt voor uw bedrijf Meer informatie

Over de rapporten

Alle gebruikers van uw Google Analytics 4-property hebben toegang tot de advertentiewerkruimte. De rapporten in deze werkruimte zien er net iets anders uit dan andere Google Analytics 4-rapporten en werken ook een beetje anders. Momenteel zijn er 3 rapporten beschikbaar in de advertentiewerkruimte:

• Momentopname van advertentie: Bekijk een kort overzicht van bedrijfsstatistieken en verdiep u vervolgens verder in de onderwerpen waar u meer over wilt weten. Meer informatie
  • Modelvergelijking: Vergelijk de invloed van verschillende attributiemodellen op de waardering van uw marketingkanalen. Meer informatie
  • Conversiepaden: Bekijk de paden naar conversie van uw klanten en ontdek hoe verschillende attributiemodellen krediet verdelen over die paden. Meer informatie

U kunt deze rapporten gebruiken om bijvoorbeeld de volgende vragen te beantwoorden:

• Welke rollen hebben verwijzingen, zoekopdrachten en advertenties gespeeld in de conversies?
  • Hoeveel tijd is er verstreken tussen het moment waarop klanten interesse toonden en hun aankoop?
  • Wat zijn de meest voorkomende paden die klanten volgen voorafgaand aan een conversie?

Een attributiemodel selecteren

Alle gebruikers kunnen attributiemodellen voor persoonlijk gebruik selecteren in de rapporten in de advertentiewerkruimte. Als u een attributiemodel selecteert in deze werkruimte, heeft dit geen invloed op hoe andere gebruikers gegevens zien of hoe gegevens worden berekend in rapporten buiten de advertentiewerkruimte.

Andere Google Analytics 4-rapporten met conversie- en opbrengstgegevens maken gebruik van het attributiemodel voor rapportage op propertyniveau. Alleen gebruikers met de rol Bewerker voor de property kunnen het attributiemodel voor rapportage wijzigen in Beheerder > Instellingen voor attributie. Beheerders kunnen ook overzichtsperioden selecteren in Instellingen voor attributie. Meer informatie