[GA4] Opprettelse av hendelser kontra utløsere for målgrupper

Om forskjellene mellom opprettelse av hendelser og opprettelse av utløsere for målgrupper i Google Analytics

I tabellen nedenfor kan du se de viktigste forskjellene mellom opprettelse av hendelser og utløsere for målgrupper i Google Analytics:

Opprettelse av hendelser Utløsere for målgrupper
Dataomfang

Hendelse

Bruker, økt eller hendelse
Hendelsesgrenser

Du kan legge til opptil 50 endringer i eksisterende hendelser og opptil 50 egendefinerte hendelser.

Det finnes også innsamlingsgrenser (f.eks. 100 000 hendelser om dagen per bruker).

Opptil 20 utløsere for målgrupper per område (innenfor grensen på opptil 100 målgrupper per område)
Når beregnes den? På klientsiden (før dataene sendes til Google Analytics) Under databehandlingen (etter at dataene er sendt til Google Analytics), altså når brukerne blir en del av og/eller fornyer medlemskapet sitt i målgruppen
Vises på Network-fanen (nettverk) i Chrome-utviklerverktøyene Ja, fordi den beregnes på klientsiden Nei, fordi den beregnes under databehandlingen (ikke på klientsiden)
Er den avhengig av gtag.js eller Google Analytics for Firebase SDK? Ja Nei (den kan fungere med Measurement Protocol / dataimportering)
Endres parametere/verdier? Ja Nei
Støttes i underområder og sammendragsområder Nei, fordi det ville ha påvirket data som samles inn på klientsiden. Ja, fordi hendelser med utløsere for målgrupper behandles separat fra data som samles inn på klientsiden.