[GA4] Tapahtumien luominen vs. yleisötriggerit

Mitä eroa on tapahtumien ja yleisötriggerien luonnilla Google Analyticsissa?

Alla olevasta taulukosta näet tärkeimmät erot tapahtumien luomisen ja yleisötriggerien välillä Google Analyticsissa:

Tapahtumien luominen Yleisötriggerit
Datan laajuus

Tapahtuma

Käyttäjä, istunto tai tapahtuma
Tapahtumarajat

Enintään 50 muutosta nykyisiin tapahtumiin ja enintään 50 omaa tapahtumaa.

Myös datankeruun rajoitukset ovat voimassa (esim. 100 000 tapahtumaa käyttäjää kohti päivässä).

Enintään 20 yleisötriggeriä mittauskokonaisuutta kohti (100 yleisön mittauskokonaisuuskohtaisesta enimmäisrajasta)
Milloin se lasketaan? Asiakaspuolella (ennen kuin data lähetetään Google Analyticsiin) Tietojenkäsittelyn aikana (kun data on lähetetty Google Analyticsiin), kun käyttäjistä tulee yleisön jäseniä tai kun he päivittävät yleisön jäsenyytensä
Näkyy Chrome DevToolsin Network-välilehdellä Kyllä, koska se lasketaan asiakaspuolella Ei, koska se lasketaan tietojenkäsittelyn aikana
Gtag.js- / Google Analytics for Firebase SDK ‐riippuvuus Kyllä Ei (voi toimia käyttämällä Measurement Protocolia / datan importointia)
Parametrien/arvojen muokkaaminen Kyllä Ei
Tuki alamittauskokonaisuuksissa ja koostemittauskokonaisuuksissa Ei, koska se vaikuttaisi asiakaspuolella kerättyyn dataan Kyllä, koska yleisötriggeritapahtumat käsitellään erillään asiakaspuolella kerätystä datasta