[GA4] Voorgestelde doelgroepen

Dit artikel is bedoeld voor website- en/of app-eigenaren die suggesties willen om doelgroepen te maken die relevant zijn voor hun bedrijf.

Als u een property maakt, selecteert u de branche-categorie voor uw bedrijf. Op basis van die selectie geeft Analytics een aantal vooraf geconfigureerde voorgestelde doelgroepen weer die u kunt gebruiken. Deze suggesties zijn gebaseerd op de aanbevolen gebeurtenissen voor die categorie. Dezelfde doelgroep kan voor een verschillende branche-categorieën worden weergegeven.

U ziet alleen de suggesties die relevant zijn voor uw categorie, maar u kunt elk van deze doelgroepen maken als u ze relevant vindt voor uw bedrijf. U moet de gebeurtenissen en parameters verzamelen die de basis vormen van de doelgroepen die u wilt gebruiken.

U kunt deze voorgestelde doelgroepen desgewenst aanpassen.

Als u de voorgestelde doelgroepen voor uw property wilt bekijken, klikt u aan de linkerkant op Doelgroepen en dan op Nieuwe doelgroep.

Voorgestelde doelgroepen voor detailhandel/e-commerce

Doelgroepbeschrijvingen en -configuraties

Doelgroep Beschrijving Configuratie
Presteerders Gebruikers die een specifieke prestatie hebben ontgrendeld.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: unlock_achievement

Gebeurtenisparameter: name_of_achievement

Factureerbare gebruikers Gebruikers die een betaalmethode hebben geregistreerd.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: add_payment_info

Winkelwagenverlaters Gebruikers die items aan hun winkelwagen hebben toegevoegd, maar niets hebben gekocht.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: add_to_cart

Uitsluiten:

Naam gebeurtenis: purchase

Betalen begonnen Gebruikers die zijn begonnen met afrekenen, maar de aankoop niet hebben voltooid.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: begin_checkout

Uitsluiten:

Naam gebeurtenis: purchase

Itemzoekers Gebruikers die itemzoekopdrachten hebben uitgevoerd.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: search

Gebeurtenisparameter: search_term

Operator: komt exact overeen met

Parameterwaarde: <item name>

Productkijkers Gebruikers die specifieke items hebben bekeken.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: view_item

Gebeurtenisparameter: item_id

Operator: komt exact overeen met

Parameterwaarde: <item ID>

Leads Gebruikers die potentiële zakelijke klanten zijn.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: Generate_lead

Geregistreerde gebruikers Gebruikers die zich bij uw bedrijf hebben geregistreerd (bijvoorbeeld door een e-mailadres op te geven).

Opnemen:

Naam gebeurtenis: sign_up

Zoekers Gebruikers die een zoekopdracht hebben uitgevoerd.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: view_search_results

Streamers Gebruikers die content hebben gestreamd.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: video_start

Topspelers Gebruikers die een specifiek niveau hebben bereikt.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: level_up

Gebeurtenisparameter: level

Operator: >=

Parameterwaarde: 10

Topscorers Gebruikers die een hoge score hebben behaald.

Opnemen:

Gebeurtenisnaam: post_score

Gebeurtenisparameter: score

Operator: >=

Parameterwaarde: 1000

Tutorialverlaters Gebruikers die een tutorial niet hebben voltooid.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: tutorial_begin

Uitsluiten:

Naam gebeurtenis: tutorial_complete

Tutorial voltooid Gebruikers die een tutorial hebben voltooid.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: tutorial_complete

Video voltooid Gebruikers die een video hebben bekeken.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: video_complete

Videostart Gebruikers die zijn begonnen met een video bekijken.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: video_progress

Verlanglijstgebruikers Gebruikers die items aan een verlanglijst hebben toegevoegd.

Opnemen:

Naam gebeurtenis: add_to_wishlist