Skapa en egendom

Egendomar är dit du skickar data och skapar rapportvyer.
Du kan lägga till upp till 50 egendomar i varje Analytics-konto. Kontakta den kontoansvariga om du vill höja den här gränsen.

Du måste ha redigeringsbehörighet innan du kan lägga till egendomar. Så här skapar du en egendom:

1. Logga in på Google Analytics..
  2. Klicka på Administratör.
  3. Använd menyn i kolumnen KONTO för att välja i vilket konto du vill lägga till egendomen.
    Använd sökrutan om du har många konton.
  4. Välj Skapa ny egendom på menyn i kolumnen EGENDOM.
    Om du inte har redigeringsbehörighet för kontot ser du inte alternativet Skapa ny egendom. Kontrollera att du har valt rätt konto i kolumnen KONTO.
  5. Välj Webbplats eller Mobilapp.
    Om du väljer Webbplats hoppar du till steg 7.
    Om du väljer Mobilapp hoppar du till steg 6.
  6. (Mobilapp) Välj Firebase under Spårningsmetod. Välj en app på menyn och klicka på Anslut app.
  7. Ange Namn på webbplats eller Appens namn.
    Om du planerar att spåra fler än en app i kontot bör du ange ett mycket specifikt och beskrivande namn som innehåller numret på utgåvan eller versionen. Det gör det enklare att hålla ordning på appegendomarna.
  8. (Endast för webbplats) Ange Webbplatsens adress.
    Du kan inte skapa en egendom om webbadressen har fel format. Se hur du anger domännamnet med rätt format.

Välj en protokollstandard (http:// eller https://). Ange domännamnet utan snedstreck eller andra tecken efter namnet (skriv www.example.com, inte www.example.com/).

De flesta domänvärdar stöder endast UTF-8-tecken i webbadressen. Det är en god idé att använda antingen UTF-8-tecken eller punycode för specialtecken och andra tecken än UTF-8 (inklusive kyrilliska tecken) i domännamnet. Pröva att använda en punycode-konverterare för detta.

9. Välj Branschkategori.
    När du väljer en branschkategori kan du använda särskilda målmallar avsedda för just den branschen.
  10. Välj Tidszon för rapport.
    Tidszonen används som dagsgräns i rapporterna, oavsett varifrån informationen kommer. Läs mer om hur inställningen Tidszon för rapport fungerar.
    • Inställningen av tidszonen påverkar hur informationen visas i rapporterna. Om du till exempel väljer USA, Stillahavstid bestäms början och slutet av varje dag utifrån Stillahavstid oavsett om sessionerna kommer från New York, London eller Moskva.
    • Om ditt Analytics-konto är länkat till ett Google Ads-konto ställs tidszonen automatiskt in på inställningen i Google Ads. Då visas inte det här alternativet. Detta garanterar att du får korrekta rapporter om dina Google Ads-kampanjer.
    • Om du ändrar tidszonen påverkas bara ny data. Inställningen gäller inte retroaktivt. Om du ändrar tidszoninställningen efter att ha använt egendomen kan det visas en topp eller dal i rapportinformationen runt tiden för ändringen. Rapporterna kan även innehålla den gamla tidszonen en kort tid efter att du har ändrat inställningen.
  11. Klicka på Hämta spårnings-id.
    När du klickar på den här knappen skapas egendomen, men du måste ställa in spårningskoden så att du kan samla in data.