Viktad sortering

Med Viktad sortering sorteras kolumner med procentandelsdata i angelägenhetsordning i stället för i nummerordning. Om du till exempel sorterar efter avvisningsfrekvens i fallande ordning visas raderna med en avvisningsfrekvens på 100 % först, även om dessa avvisningsfrekvenser endast baseras på en eller två sessioner. När du använder Viktad hamnar däremot raderna med de högsta och mest statistiskt signifikanta avvisningsfrekvenserna högst upp i listan.

När du vill använda viktad sortering, klickar du på kolumnrubriken Avvisningsfrekvens (eller något annat procentbaserat mätvärde) i en tabell. Då sorteras raderna i tabellen. Sedan använder du menyn Sorteringstyp ovanför tabellen och väljer Viktad.

Viktad sortering är inte tillgängligt när rapporten innehåller procentmätvärdet % Utgångar.