Dit artikel gaat over Universal Analytics-property's, die vanaf 1 juli 2023 geen gegevens meer verwerken (1 oktober 2023 voor Analytics 360-property's). Ga aan de slag met een Google Analytics 4-property als u dat nog niet heeft gedaan.

Gewogen sortering

Met 'Gewogen sortering' worden gegevenskolommen gesorteerd op volgorde van belangrijkheid in plaats van op numerieke volgorde. Als u bijvoorbeeld op bouncepercentage sorteert in aflopende volgorde, worden de rijen met een bouncepercentage van 100% als eerste weergegeven, ook als deze bouncepercentages zijn gebaseerd op slechts één of twee sessies. Als u Gewogen toepast, worden de rijen met de hoogste en statistisch meest significante bouncepercentages bovenaan de lijst weergegeven.

Als u 'Gewogen sortering' wilt gebruiken, klikt u op de kolomkop 'Bouncepercentage' (of op een andere statistiek op basis van een percentage) in een tabel. Hiermee sorteert u de rijen in de tabel. Selecteer vervolgens boven de tabel het selectiemenu Sorteertype om Gewogen te selecteren.

'Gewogen sortering' is niet beschikbaar wanneer het rapport de percentagestatistiek '% uitstappunten' bevat.