Dit artikel gaat over Universal Analytics. Als u de vernieuwde versie van Google Analytics gebruikt, gaat u naar het gedeelte over Google Analytics 4-property's in dit Helpcentrum.

Gewogen sortering

Met 'Gewogen sortering' worden gegevenskolommen gesorteerd op volgorde van belangrijkheid in plaats van op numerieke volgorde. Als u bijvoorbeeld op bouncepercentage sorteert in aflopende volgorde, worden de rijen met een bouncepercentage van 100% als eerste weergegeven, ook als deze bouncepercentages zijn gebaseerd op slechts één of twee sessies. Als u Gewogen toepast, worden de rijen met de hoogste en statistisch meest significante bouncepercentages bovenaan de lijst weergegeven.

Als u 'Gewogen sortering' wilt gebruiken, klikt u op de kolomkop 'Bouncepercentage' (of op een andere statistiek op basis van een percentage) in een tabel. Hiermee sorteert u de rijen in de tabel. Selecteer vervolgens boven de tabel het selectiemenu Sorteertype om Gewogen te selecteren.

'Gewogen sortering' is niet beschikbaar wanneer het rapport de percentagestatistiek '% uitstappunten' bevat.