[GA4] Bidragsanalys

Om bidragsanalys

Bidragsanalys är en statistisk teknik som används i Analytics Intelligence för att identifiera användarsegment som bidrar till avvikelser.

Först använder Analysis Intelligence ett stort antal olika dimensioner för att generera en uppsättning användarsegment.

Därefter beräknas det avvikande mätvärdet för avvikelseperioden och kontrollperioden för varje användarsegment.

Slutligen visas användarsegmenten på insiktskorten för avvikelse baserat på

1. användarsegmentets bidrag till det avvikande mätvärdet
  2. den relativa förändringen av användarsegmentets mätvärde mellan avvikelseperioden och kontrollperioden.

Läs mer om avvikelseidentifiering i Analytics.

Använda bidragsanalys

Analytics Intelligence söker regelbundet igenom din data för att upptäcka avvikelser i mätvärdena. Om avvikelser påträffas kan Analytics Intelligence identifiera detaljerade användarsegment med dessa avvikelser.

Skärmbild av kort med automatiska insikter

Här är några exempel på bidragande segment från de automatiska insikterna ovan:

Skärmbild av bidragande segment

Klicka på Skapa målgrupp för att skapa en målgrupp från ett användarsegment. Byggverktyget för målgrupp öppnas med kriterier från insikterna ifyllda på förhand. När du har gett målgruppen ett namn och sparat den kan du använda den för att identifiera grundorsaker i Utforskningar. Du kan också exportera den för inriktning av annonskampanjer.

Obs! Antalet målgruppsanvändare som visas på insiktskortet jämfört med i byggverktyget för målgrupp kan variera på grund av att databehandlingen har skett vid olika tidpunkter.