[GA4] Bidragsanalyse

Om bidragsanalyse

Bidragsanalyse er en statistisk teknikk som i Analytics Observasjon brukes til å identifisere brukersegmenter som fører til avvik.

Observasjon bruker først en rekke ulike dimensjoner til å generere en samling av brukersegmenter.

Observasjon beregner så den avvikende beregningsverdien for avviksperioden og kontrollperioden for hvert brukersegment.

Avslutningsvis viser Observasjon de brukersegmentene – på statistikkortet for avvik – basert på

1. hvilket bidrag brukersegmentet hadde til den avvikende verdien
  2. den relative endringen i brukersegmentets verdi når avviks- og kontrollperioden sammenlignes

Finn ut mer om gjenkjennelse av uregelmessigheter i Analytics.

Sånn kan du bruke bidragsanalyse

Analytics Observasjon skanner dataene dine regelmessig for å identifisere avvik i beregningene. Hvis det blir funnet avvik, kan Analytics Observasjon identifisere detaljerte brukersegmenter hvor disse avvikene tydelig fremgår.

Skjermdump av automatisert statistikkort

Her er noen eksempler på segmenter med bidrag fra den automatiserte statistikken ovenfor:

Skjermdump av bidragende segment

Klikk på Opprett en målgruppe for å opprette en målgruppe fra et brukersegment. Nå åpnes målgruppebyggeren, som er forhåndsutfylt med kriterier fra statistikken. Når du har gitt navn til og lagret målgruppen, kan du bruke den til å identifisere de underliggende årsakene i Utforskninger. Du kan også velge å eksportere den og bruke den i forbindelse med målretting av annonsekampanjer.

Merk: Antallet brukere som er oppgitt på henholdsvis statistikkortet og i målgruppebyggeren, kan variere fordi data behandles på ulike tidspunkter.