[GA4] Bidragsanalyse

Om bidragsanalyse

Bidragsanalyse er en statistisk teknik, der anvendes af funktionen Analytics-indsigt med henblik på identifikation af brugersegmenter, som bidrager til afvigelser.

Det første, der sker, er, at der genereres en samling brugersegmenter ud fra en række forskellige dimensioner.

Derefter beregnes den afvigende metric-værdi for afvigelsesperioden og kontrolperioden for hvert brugersegment.

Til sidst vises brugersegmenterne på indsigtskortene for afvigelser i henhold til følgende faktorer:

1. Det aktuelle brugersegments bidrag til den afvigende metric-værdi
  2. Den relative ændring af metric-værdien, som brugersegmentet har bevirket, for afvigelsesperioden i forhold til kontrolperioden.

Få flere oplysninger om registrering af afvigelser i Analytics.

Sådan bruger du bidragsanalyse

Analytics-indsigt scanner jævnligt dine data for afvigelser med hensyn til metrics. Hvis der registreres afvigelser, kan der via Analytics-indsigt identificeres granulerede brugersegmenter, som har bidraget til disse afvigelser.

Screenshot af indsigtskort med automatisk indsigt

Her kan du se nogle eksempler på bidragsydende segmenter fra ovenstående automatiske indsigt:

Screenshot af bidragsydende segmenter

Klik på Opret målgruppe for at oprette en målgruppe ud fra et brugersegment. Derved åbnes Målgruppeværktøj med forhåndsudfyldte kriterier fra indsigten. Når du har navngivet og gemt målgruppen, kan du bruge den til rodidentifikation i Udforskninger, eller du kan eksportere den til målretning af annoncekampagnen.

Bemærk! På grund af forskelle mht. tidspunkt for databehandling kan der være forskel på de data for antal brugere i målgruppen, der vises på indsigtskortet og i Målgruppeværktøj.