Anbefalte fremgangsmåter om du skal samle inn kampanjedata via egendefinerte nettadresser

1. Ikke merk mer enn det som er nødvendig.

Hvis Analytics-kontoen din er knyttet sammen med en aktiv Google Ads-konto, og du har slått på automatisk merking, trenger du ikke å merke destinasjonsadressene dine i Google Ads. Analytics sporer automatisk alle Google Ads-kampanjene dine. Hvis du kjører betalte søkekampanjer på andre søkemotorer enn Google, må du imidlertid merke destinasjonsadressene for de aktuelle annonsene.

Henvisningsnettsteder oppdages og vises automatisk i rapportene dine. Hvis du ønsker å knytte et kampanjenavn eller en annonsetype (f.eks. «banner_ad») til henvisningstrafikk, bør du imidlertid merke linker på henvisningsnettsteder.

Det finnes enkelte linker du ikke trenger å merke, og som du mange ganger ikke kan merke. Du bør ikke forsøke å merke organiske (gratis) søkeordlinker fra søkemotorer. Navnet på de aktuelle søkemotorene oppdages og vises automatisk i rapportene dine. Du trenger som nevnt ikke å merke Google Ads-nettadressene dine så lenge du bruker automatisk merking.

2. Lag linkene dine ved hjelp av Nettadressebyggeren.

Kampanjelinker består av en nettadresse, etterfulgt av et spørsmålstegn (?) og deretter kampanjevariablene dine, atskilt med og-tegn (&), for eksempel http://www.example.com/?utm_source=annonsenettsted&utm_campaign=annonsekampanje.

Hvis du genererer nettadressene dine ved hjelp av Nettadressebyggeren, trenger du imidlertid ikke å tenke på linksyntaksen. Du kan da ganske enkelte kopiere og lime inn linkene i annonsen din. Hvis du lurer på hvilke felt som skal fylles ut, er du klar for trinn 3 nedenfor.

3. Bruk bare de kampanjevariablene du trenger.

Nettadressegenereringsverktøyet har seks felt, men du trenger vanligvis bare å bruke Kampanjekilde, Kampanjemedium og Kampanjenavn. I Kampanjesøkeord kan du angi søkeordet for betalt søk. Du kan bruke Kampanjeinnhold for å angi den bestemte annonsen, knappen eller linken det ble klikket på. I tabellen nedenfor ser du hvordan du kan merke de to typene Internett-kampanjer, dvs. e-postkampanjer og betalte søkeord.

E-postkampanje Kampanje for betalt søk
Kampanjekilde nyhetsbrev1 yahoo
Kampanjemedium e-post cpc
Kampanjesøkeord   søkeordet som er knyttet til denne trafikken
Kampanjeinnhold handlingsfremmende_uttrykk_2
Kampanjenavn produktxyz produktxyz

4. Ikke send personlig identifiserende informasjon.

I henhold til vilkårene for bruk av Google Analytics, som alle Analytics-kundene forplikter seg til å overholde, er det forbudt å sende personlig identifiserende informasjon til Analytics, deriblant navn, personnumre, e-postadresser eller lignende informasjon. Finn ut mer om personvernprinsippene for Analytics.