Parhaat käytännöt kampanjadatan keräämiseen omien URL-osoitteiden avulla

1. Taggaa ainoastaan tarvittavat kohteet

Jos Analytics-tilisi on linkitetty aktiiviseen Google Ads ‑tiliin ja olet ottanut automaattisen taggauksen käyttöön, sinun ei tarvitse tagata kohde-URL-osoitteitasi Google Adsissa. Analytics seuraa kaikkia Google Ads  ‑kampanjoitasi automaattisesti. Jos sinulla kuitenkin on maksullisia hakuverkostokampanjoita muissa kuin Googlen hakukoneissa, kyseisten mainosten kohde-URL-osoitteet on tagattava.

Viittaavat sivustot havaitaan automaattisesti ja näytetään raporteissasi. Jos kuitenkin haluat liittää kampanjan nimen tai mainoksen tyypin (kuten "banner_ad") viittausliikenteeseen, sinun on tagattava viittaavien sivustojen linkit.

On linkkejä, joihin koodia ei tarvitse lisätä eikä usein edes voi lisätä. Sinun ei kannata yrittää tagata hakukoneiden orgaanisia (maksuttomia) avainsanalinkkejä. Hakukoneiden nimet havaitaan automaattisesti ja näytetään raporteissasi. Google Adsin URL-osoitteita ei myöskään tarvitse tagata, kun käytössäsi on automaattinen taggaus.

2. Luo linkit URL-osoitteiden rakennustyökalun avulla

Kampanjalinkit koostuvat URL-osoitteesta, kysymysmerkistä (?) ja kampanjamuuttujista, jotka on erotettu toisistaan et-merkeillä (&) (esim. http://www.example.com/?utm_source=mainossivusto&utm_campaign=mainoskampanja).

Sinun ei tarvitse huolehtia linkkien syntaksista, jos käytät URL-osoitteiden rakennustyökalua URL-osoitteiden luomiseen. Voit yksinkertaisesti kopioida linkit ja lisätä ne sitten mainokseesi. Jos et tiedä mitä kenttiä kuuluu täyttää, suorita alla oleva vaihe 3.

3. Käytä ainoastaan tarvitsemiasi kampanjamuuttujia.

URL-osoitteiden rakennustyökalussa on kuusi kenttää, mutta tavallisesti sinun ei tarvitse käyttää muita kuin seuraavia: Kampanjan lähde, Kampanjan tulotapa ja Kampanjan nimi. Kampanjan termiin voit määrittää maksullisen haun avainsanan. Kampanjan sisältö -kentässä voit ilmoittaa tietyn mainoksen, painikkeen tai linkin, jota klikattiin. Seuraava taulukko näyttää kahden eri verkkokampanjan mahdollisen taggauksen: sähköpostikampanjan ja maksulliset avainsanat.

Sähköpostikampanja Maksullisen haun kampanja
Kampanjan liikenteen lähde uutiskirje1 yahoo
Kampanjan tulotapa sähköposti klikkauskohtainen hinta
Kampanjan termi   tähän liikenteeseen liittyvä hakutermi
Kampanjan sisältö toimintakehotus_2
Kampanjan nimi tuotexyz tuotexyz

4. Älä lähetä henkilökohtaisia tunnistetietoja

Ota huomioon, että kaikkien Analyticsin asiakkaiden on noudatettava Analyticsin käyttöehtoja, joissa kielletään henkilötietojen lähettäminen Analyticsille. Tällaisia tietoja ovat nimi, henkilötunnus, sähköpostiosoite ja muut vastaavat tiedot. Lue lisätietoja Analyticsin tietosuojaperiaatteista.