Pràctiques recomanades per recollir dades de les campanyes mitjançant URL personalitzats

1. Etiqueteu només el que sigui necessari

Si teniu el compte d'Analytics enllaçat a un compte actiu de Google Ads i heu habilitat l'etiquetatge automàtic, no cal que etiqueteu els URL de destinació a Google Ads. Analytics ja fa un seguiment automàtic de totes les vostres campanyes de Google Ads. Tanmateix, si publiqueu campanyes de cerca de pagament en motors de cerca que no siguin Google, haureu d'etiquetar els URL de destinació dels anuncis corresponents.

Els llocs de referència es detecten i es mostren automàticament als informes. Ara bé, si voleu associar un nom de campanya o un tipus d'anunci (com ara "anunci_bàner") al trànsit de referència, cal que etiqueteu els enllaços dels llocs de referència.

Hi ha certs enllaços que no cal que etiqueteu i que moltes vegades no podeu etiquetar. Us recomanem que no intenteu etiquetar els enllaços de paraules clau orgàniques (gratuïtes) de motors de cerca. Els noms dels motors de cerca es detecten i es mostren automàticament als informes. Recordeu que no cal que etiqueteu els URL de Google Ads si utilitzeu l'etiquetatge automàtic.

2. Creeu els enllaços amb el Creador d'URL

Els enllaços de les campanyes són adreces URL seguides per un interrogant (?) i després les variables de campanya separades pel signe et (&). Per exemple: http://www.example.com/?utm_source=lloc_anunci&utm_campaign=campanya_anunci.

De tota manera, no cal que us preocupeu per la sintaxi de l'enllaç si utilitzeu el Creador d'URL per generar els URL. Podeu copiar i enganxar els enllaços a l'anunci. Si us demaneu quins camps heu d'emplenar, esteu a punt per al pas 3.

3. Utilitzeu només les variables de campanya que necessiteu

El Creador d'URL té sis camps, però normalment només heu de fer servir els següents: Font de la campanya, Mitjà de la campanya i Nom de la campanya. Al camp Terme de la campanya podeu indicar la paraula clau de cerca de pagament. Podeu utilitzar el camp Contingut de la campanya per especificar l'anunci, el botó o l'enllaç que ha rebut el clic. A la taula següent es mostra com es poden etiquetar els dos tipus de campanyes en línia: les campanyes de correu electrònic i les de paraules clau de pagament.

Campanya de correu electrònic Campanya de cerca de pagament
Font de la campanya butlletí1 yahoo
Mitjà de la campanya correu electrònic CPC
Terme de la campanya   el terme de cerca associat a aquest trànsit
Contingut de la campanya crida_a_l'acció_2
Nom de la campanya productexyz productexyz

4. No envieu informació d'identificació personal

Tingueu en compte que a les condicions del servei d'Analytics, les quals han de complir tots els clients d'Analytics, es prohibeix l'enviament d'informació d'identificació personal (IIP) a Analytics, com ara noms, números de la seguretat social, adreces electròniques o dades similars. Obteniu més informació sobre els principis de privadesa d'Analytics.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!