Reverser netthandelstransaksjoner

Du kan reversere netthandelstransaksjoner når bestillinger ikke går gjennom eller ikke godkjennes. På denne måten kan du sikre at Google Analytics-rapportene dine inneholder nøyaktig informasjon om verdi og kvantitet.

Sammendrag

Du kan oppheve en bestilling eller reversere en transaksjon ved å opprette og laste inn en duplisert kvitteringsside med negative verdier for transaksjonssum, avgifter, frakt og vareantall. Hvis den opprinnelige transaksjonssummen for eksempel er NOK 5000, må transaksjonssummen i duplikatoppføringen være NOK -5000. Denne negative verdien registreres i Google Analytics og avregnes mot totalverdiene, og dermed reverseres transaksjonen.

Reverser netthandelstransaksjoner

Når du reverserer netthandelstransaksjoner, må du kontrollere

• at du bruker samme transaksjons-ID for transaksjons- og vareskjemadataene som den du brukte for det opprinnelige kjøpet
  • at verdien for feltet total i transaksjonen er negativ
  • at feltet vare har en positiv pris per enhet og en negativ mengde
  • at merverdiavgift eller fraktomkostninger som ble kreditert tilbake, vises som negative verdier i de respektive datafeltene i transaksjonsskjemaet

En transaksjon fjernes ikke selv om du reverserer den. Både den opprinnelige og den reverserte transaksjonen inngår i transaksjonsantallet.

Husk at du må reversere transaksjoner innen seks måneder etter den opprinnelige transaksjonsdatoen.

Gode fremgangsmåter

• Datoer: Hvis en transaksjon gjennomføres 6. januar, og du reverserer den 10. januar, må du sørge for at du analyserer en datoperiode som omfatter begge disse datoene. For å forenkle analysearbeidet anbefaler vi at du gjennomfører reverserte transaksjoner på den samme datoen som den opprinnelige transaksjonen – i det minste så nære denne datoen som mulig.
  • Annoteringer: Vi anbefaler også at du benytter deg av Analytics' annoteringsfunksjon ved reversering av netthandelstransaksjoner. Hvis du for eksempel gjennomfører reverserte transaksjoner på en annen dag enn den opprinnelige transaksjonen, bør du merke hver dag frem til reverseringen, så du senere husker å analysere data fra hele denne datoperioden.

Beslektede ressurser