Verkkokauppatapahtuman peruuttaminen

Voit peruuttaa verkkokauppatapahtuman, jos tilausta ei hyväksytä tai se kielletään. Tällä tavalla voit varmistaa, että Analytics-raporteissasi näytettävät arvoa ja määrää koskevat tiedot pitävät paikkansa.

Yhteenveto

Voit peruuttaa tilauksen tai tapahtuman luomalla ja lataamalla kuittisivusta kopion, joka sisältää tapahtuman kokonaissumman, verojen, toimituskulujen ja kohteiden määrän negatiiviset arvot. Jos esimerkiksi alkuperäisen tapahtuman summa on 699 euroa, kopioidun merkinnän kokonaissumman tulisi olla –699 euroa. Analytics kirjaa kyseisen negatiivisen arvon ja laskee sen perusteella kokonaissummasi uudelleen, jolloin tapahtuma käytännössä peruutetaan.

Verkkokauppatapahtuman peruuttaminen

Jos peruutat verkkokauppatapahtuman, tarkista, että

• käytät tapahtumasta ja lomakekohteesta samaa tapahtumatunnusta kuin alkuperäisen ostoksen yhteydessä
  • tapahtumasi yhteensä-kentän arvo on negatiivinen
  • kohde-kentän yksikköhinta on positiivinen ja määrä negatiivinen
  • hyvitetyt verot tai toimituskulut näkyvät negatiivisina arvoina niitä vastaavissa kentissä tapahtumalomakkeen tiedoissa.

Tapahtuman peruuttaminen ei poista sitä. Sekä alkuperäinen tapahtuma että peruutustapahtuma sisältyvät tapahtumamäärään.

Muista, että tapahtuma on peruutettava kuuden kuukauden kuluessa tapahtuman alkuperäisestä päiväyksestä.

Parhaat käytännöt

• Päivämäärät – Jos tapahtuman ajankohta on 6. tammikuuta ja peruutat tapahtuman 10. tammikuuta, varmista, että analysoimasi ajanjakso sisältää molemmat päivämäärät. Jotta analysointi sujuisi mahdollisimman helposti, suosittelemme, että tapahtuma peruutetaan alkuperäisen tapahtuman päivänä tai mahdollisimman pian sen jälkeen.
  • Muistiinpanot – Suosittelemme myös hyödyntämään Analyticsin Muistiinpanot-ominaisuutta verkkokaupan tapahtumien peruuttamisen yhteydessä. Jos esimerkiksi peruutat tapahtuman muuna kuin tapahtumapäivänä, sinun kannattaa merkitä jokainen näiden ajankohtien välinen päivä muistiinpanoihin, jotta muistat analysoida kyseiseen ajanjaksoon sisältyvän datan.

Aiheeseen liittyviä resursseja