[UA] Om netthandel

Samle inn og analyser kjøps- og transaksjonsdata
Denne artikkelen handler om netthandelsrapporter i Universal Analytics. Se informasjon om netthandelsrapporter i Google Analytics 4 i artikkelen [GA4] Netthandelskjøp-rapporten.

Med rapportene om netthandel kan du analysere kjøpsaktivitet i appen din eller på nettstedet ditt. Du kan se informasjon om produkter og transaksjoner, gjennomsnittlig bestillingsverdi, konverteringsfrekvens for netthandel, tid før kjøp og andre data.

Før du kan se netthandelsdata i Analytics, må du gjøre dette:
  • Slå på netthandel i rapportene dine.
  • legge til kode på nettstedet ditt eller i appen din for innsamling av netthandelsdata. Dette forutsetter at du har god kjennskap til HTML-redigering og koding i JavaScript, eller at du får hjelp av en erfaren nettutvikler.

Du finner mer informasjon i artikkelen Konfigurer sporing av netthandel.

I denne artikkelen:

Finn rapportene

Beregningene for netthandel (f.eks. transaksjoner, inntekt, konverteringsfrekvens for netthandel) er tilgjengelige på Utforsker-fanen for netthandel i mange standardrapporter. Du kan også se på netthandelsspesifikke rapporter:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Velg Konverteringer > Netthandel.

Tilgjengelige data

Netthandelsdata er sammensatt av transaksjons- og elementdata.

Transaksjonsdata består av informasjonen som samles inn om de ulike transaksjonene som oppstår på nettstedet ditt eller i appen din, og utgjør følgende dimensjoner:

Transaksjons-ID Samles alltid inn og er alltid synlig i rapportene transaksjons-ID-en (f.eks. 1234)
Tilknytning Samles eventuelt inn butikken eller tilknytningen denne transaksjonen oppstod fra
Inntekt Samles eventuelt inn Angir den samlede inntekten eller totalsummen som er knyttet til transaksjonen (f.eks. 129,90). Denne verdien kan innbefatte frakt, avgifter eller andre justeringer av totalinntektene du vil ta med som en del av inntektsberegningene dine.
Frakt Samles eventuelt inn Angir total fraktkostnad for transaksjonen (f.eks. 30).
Avgift Samles eventuelt inn Angir de totale avgiftene for transaksjonen (f.eks. 1,29)
Merk: I Analytics brukes transaksjons-ID-en for å sikre at de ulike transaksjonene for den samme transaksjons-ID-en bare telles én gang per økt, selv om brukeren ser på bekreftelsessiden din flere ganger i løpet av økten (f.eks. når en side lastes inn på nytt under betalingen). Du kan imidlertid fortsatt rapportere om inntekter fra netthandel uten å oppgi transaksjons-ID.

Elementer representerer individuelle produkter som er kjøpt som en del av transaksjoner. Elementer har følgende dimensjoner:

Transaksjons-ID Samles alltid inn og er alltid synlig i rapportene transaksjonen da elementet ble kjøpt (f.eks. 1234)
Navn Samles alltid inn og er alltid synlig i rapportene elementnavnet. (f.eks. Rosa kaniner)
Vareenhet Samles eventuelt inn angir vareenhets- eller elementkoden (f.eks. SKU47)
Kategori Samles eventuelt inn kategorien elementet tilhører (f.eks. Festleker)
Pris Samles eventuelt inn Kostnaden per enhet for elementet (f.eks. 129,90).
Antall Samles eventuelt inn antallet enheter av elementet som er kjøpt under transaksjonen. Hvis et ikke-heltall (f.eks. 1,5) samles inn av sporingskoden din, rundes det av til nærmeste heltall.

Standardrapporter

Følgende standardrapporter er tilgjengelige. Ytterligere rapporter er tilgjengelige som en del av utvidet netthandel.

• Oversikt: sammendrag av inntekt, konverteringsfrekvens for netthandel, transaksjoner, gjennomsnittlig bestillingsverdi og andre beregninger
  • Produktresultater: inntekt, kjøp, antall, gjennomsnittspris og gjennomsnittlig antall etter vareenhet og kategori
  • Salgsresultater: inntekt etter dato
  • Transaksjoner: inntekt, avgifter, frakt og antall etter transaksjons-ID
  • Tid før kjøp: dager til transaksjon og økter til transaksjon

Ut fra disse dataene kan du få en bedre forståelse av følgende:

• Hvilke av produktene dine som selger best – og dermed også hvilke produkter som egner seg best for kundebasen din, og for hvilke produkter markedsføringen vil ha størst effekt.
  • Inntekt per transaksjon, og antall produkter per transaksjon. Hvis antallet produkter per transaksjon for eksempel er lavere enn du skulle ønske, kan du vurdere å tilby bedre kvantumsrabatter eller fjerne fraktkostnadene hvis kundene handler for et gitt minstebeløp.
  • Hvor lang tid kunden bruker (i tid og antall økter) fra beslutning til kjøp. Hvis salgssyklusen din er stabil – eller variasjonen er forutsigbar med for produktet eller sesongene – kan du gjøre pålitelige anslag for fremtidige inntekter basert på denne informasjonen (sett i sammenheng med generelle salgsprognoser). Hvis kundene ofte kommer tilbake flere ganger før de kjøper, bør du kanskje vurdere å endre utformingen av nettstedet for å bidra til at brukerne går til kjøpssidene. Du kan også gi brukerne muligheten til å sammenligne produktene og prisene dine med tilbudet til konkurrentene dine.