Om netthandel

Innsamling og analyse av kjøps- og transaksjonsdata

Ved hjelp av netthandelrapportene kan du analysere kjøpsaktivitet på nettstedet ditt eller i appen din. Her kan du se blant annet se informasjon om produkter og transaksjoner, gjennomsnittlig bestillingsverdi, konverteringsfrekvens for netthandel og tid før kjøp.

Innholdet i denne artikkelen:

Se netthandelsdata

Før du kan se netthandelsdata i Google Analytics, må du slå på netthandel i rapportene dine og legge til kode på nettstedet ditt eller i appen din for innsamling av netthandelsdata. Du finner mer informasjon i artikkelen Konfigurasjon av sporing av netthandel.

Beregninger for netthandel (f.eks. transaksjoner, inntekt, konverteringsfrekvens for netthandel) er tilgjengelige under Utforsker-fanen for Netthandel for en rekke standardrapporter. Du kan også se på netthandelsspesifikke rapporter:

1. Logg på Google Analytics-kontoen din.
  2. Gå til det aktuelle datautvalget.
  3. Velg Rapportering-fanen.
  4. Velg Konverteringer > Netthandel.

Måter å bruke netthandelsdata på

Du kan bruke sporing av netthandel for å finne ut hva brukerne kjøper via nettstedet ditt eller appen din. Du får blant tilgang til følgende informasjon:

• Produkter: Hvilke produkter brukerne kjøper, i hvilke mengder, og inntektene som stammer fra de aktuelle produktene.
  • Transaksjoner: Informasjon om inntekter, avgifter, frakt og mengde for hver transaksjon.
  • Tid før kjøp: Antallet dager og økter det tar før brukerne fullfører kjøp – fra den nyeste kampanjen og frem til transaksjonen er fullført.

På grunnlag av disse dataene kan du få oversikt over følgende:

• Hvilke av produktene dine som selger best – og dermed også hvilke produkter som egner seg best for kundebasen din, og for hvilke produkter markedsføringen vil ha størst effekt.
  • Inntekt per transaksjon, og antall produkter per transaksjon. Hvis antallet produkter per transaksjon for eksempel er lavere enn du skulle ønske, kan det kanskje være gunstig å tilby kvantumsrabatter eller å tilby gratis frakt for bestillinger over et visst beløp.
  • Hvor lang tid kunden bruker (i tid og antall øker) fra beslutning til kjøp. Hvis salgssyklusen din er stabil – eller variasjonen er forutsigbar med for produktet eller sesongene – kan du gjøre pålitelige anslag for fremtidige inntekter basert på denne informasjonen (sett i sammenheng med generelle salgsprognoser). Hvis kundene pleier å komme tilbake flere ganger før de gjennomfører kjøp, kan du vurdere å korte ned veien til kjøpssidene på nettstedet ditt. Du kan også gi brukerne muligheten til å sammenligne produktene og prisene med tilsvarende informasjon hos konkurrentene dine.