Tietoja verkkokaupasta

Voit kerätä ja analysoida osto- ja tapahtumatietoja.

Verkkokaupparaporttien avulla voit analysoida ostostoimintaa sivustollasi tai sovelluksessasi. Voit tarkastella tuote- ja tapahtumatietoja, keskimääräistä tilauksen arvoa, verkkokaupan konversioprosenttia, ostokseen tarvittavaa aikaa ja muita tietoja.

Jotta näet verkkokaupan tiedot Analyticsissa, sinun on
  • otettava verkkokaupparaportointi käyttöön raporteissasi
  • lisätä koodi sivustollesi/sovellukseesi verkkokaupan tietojen keräämistä varten. Tätä varten sinulla on oltava hyvät HTML:n käsittelytaidot ja JavaScript-koodaustaidot tai kokenut verkkokehittäjä tukenasi.

Lue artikkeli Verkkokaupan seurannan määrittäminen.

Artikkelin aiheet:

Raporttien etsiminen

Verkkokaupan tiedot (esim. Tapahtumat, Tulo, Verkkokaupan konversioprosentti) ovat saatavana useiden standardiraporttien verkkokaupan Tutki-välilehdellä. Voit myös tarkastella verkkokauppakohtaisia raportteja seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Avaa Raportit.
  4. Valitse Konversiot > Verkkokauppa.

Käytettävissä olevat tiedot

Verkkokauppatiedot koostuvat tapahtuma- ja kohdetiedoista.

Tapahtumatiedot perustuvat sivustosi tai sovelluksesi kustakin tapahtumasta kerättyihin tietoihin ja sisältävät seuraavat ulottuvuudet:

Tapahtumatunnus Kerätään aina ja näytetään raporteissa Tapahtumatunnus (esim. 1234)
Lähde Voidaan kerätä haluttaessa Kauppa tai yhteistyökumppanuus, jossa tämä tapahtuma syntyi
Tulo Voidaan kerätä haluttaessa Ilmaisee kokonaistulojen määrän tai tapahtumaan liittyvän loppusumman (esim. 11,99). Tämä arvo saattaa sisältää toimituksen, verokulut tai muut kokonaistuloihin vaikuttavat muutokset, jotka haluat sisällyttää osaksi tulojen laskentaa.
Toimitus Voidaan kerätä haluttaessa Ilmaisee tapahtumaan liittyvien toimituskulujen kokonaismäärän (esim. 5).
Vero Voidaan kerätä haluttaessa Ilmaisee tapahtumaan liittyvien verojen kokonaismäärän (esim. 1,29).
Huom. Analytics varmistaa tapahtumatunnuksen avulla, että jokainen samaan tapahtumatunnukseen liittyvä tapahtuma lasketaan vain kertaalleen kutakin istuntoa kohden, vaikka käyttäjä katsoisi vahvistussivuasi useita kertoja yhden istunnon aikana (esimerkiksi päivittäessään sivun maksamisen yhteydessä).

Kohde edustaa yksittäistä tuotetta, joka on ostettu osana tapahtumaa. Kohteella on seuraavat ulottuvuudet:

Tapahtumatunnus Kerätään aina ja näytetään raporteissa Tapahtuma, jossa kohde ostettiin (esim. 1234)
Nimi Kerätään aina ja näytetään raporteissa Kohteen nimi (esim. Vaaleanpunaiset pupupehmolelut)
Tuotenumero Voidaan kerätä haluttaessa Ilmaisee SKU-numeron (tuotenumeron) tai kohteen koodin (esim. SKU47).
Luokka Voidaan kerätä haluttaessa Luokka, johon kohde kuuluu (esim. Hauskat lelut)
Hinta Voidaan kerätä haluttaessa Kohteen yksikköhinta (esim. 11,99)
Määrä Voidaan kerätä haluttaessa Tapahtuman yhteydessä ostettujen tuotteiden määrä. Jos seurantakoodisi kerää desimaalilukuja (esim. luvun 1,5), luku pyöristetään lähimpään kokonaislukuun.

Vakioraportit

Käytettävissä olevat vakioraportit on lueteltu alla. Muita raportteja on saatava tehostetussa verkkokaupassa.

• Yleiskatsaus: Yhteenveto tiedoista, kuten Tulo, Verkkokaupan konversioprosentti, Tapahtumat ja Keskimääräinen tilauksen arvo.
  • Tuotteen kehitys: Tulo, Ostokset, Määrä, Keskihinta ja Keskimääräinen määrä SKU:n ja luokan mukaan.
  • Myynnin tehokkuus: Tulo päivämäärän mukaan.
  • Tapahtumat: Tulo, Vero, Toimitus ja Määrä by tapahtumatunnuksen mukaan.
  • Ostokseen tarvittava aika: Päivää tapahtumaan ja Istuntoa tapahtumaan.

Näiden tietojen perusteella saadaan tietoja seuraavista asioista:

• Mitkä tuotteet myyvät hyvin. Tästä voit päätellä, mitkä tuotteet sopivat parhaiten asiakaskunnallesi ja minkä tuotteiden mainontaan parhaat markkinointikeinosi soveltuvat.
  • Tapahtumakohtainen tuotto ja tapahtumakohtainen tuotteiden määrä. Jos esimerkiksi tapahtumakohtainen tuotemäärä on alhaisempi kuin haluaisit, sinun kannattaa tarjota parempia määräalennuksia tai poistaa toimituskulut, jos asiakkaat tilaavat tuotteita tietyllä vähimmäissummalla.
  • Kuinka pitkän ajan ja kuinka monta istuntoa asiakkailta vie tehdä ostopäätös. Jos myyntisykli on vakaa tai jos sen vaihtelu on ennustettavaa tuotteen tai kauden mukaan, voit tämän tiedon avulla (yhdessä kokonaismyyntiennusteiden kanssa) ennustaa tuottosi luotettavasti. Jos asiakkaat käyvät sivustolla yleensä useita kertoja ennen ostoksen tekemistä, sinun kannattaa käyttää sivustomallia, jossa ostossivulle siirtyminen on helpompaa, tai vaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjät pystyvät vertailemaan tuotteitasi ja hintojasi kilpailijoiden tuotteisiin ja hintoihin.