[UA] Verkkokaupparaportit

Kerää ja analysoi osto- ja tapahtumadataa
Tässä artikkelissa kerrotaan Universal Analyticsin verkkokaupparaporteista. Jos haluat lisätietoa Google Analytics 4:n verkkokaupparaporteista, lue [GA4] Ostot verkkokaupasta ‐raportti.

Verkkokaupparaporttien avulla voit analysoida ostotoimintaa sivustolla tai sovelluksessa. Voit nähdä tuote- ja tapahtumatietoja, tilauksen keskimääräisen arvon, verkkokaupan konversioprosentin, ostokseen tarvittavan ajan ja muuta dataa.

Jotta voit nähdä verkkokauppadataa Analyticsissa, sinun tulee
  • ottaa verkkokauppa käyttöön raporteissasi
  • lisätä koodi sivustolle/sovellukseen verkkokaupan tietojen keräämistä varten. Tätä varten sinulla on oltava hyvät HTML-koodin muokkaustaidot ja JavaScript-koodaustaidot tai kokenut web-kehittäjä tukenasi.

Lue artikkeli Verkkokaupan seurannan määrittäminen.

Sisällys:

Raporttien sijainti

Verkkokauppamittarit (esim. Tapahtumat, Tulot ja Verkkokaupan konversioprosentti) löytyvät monien vakioraporttien verkkokaupan Tutki-välilehdeltä. Voit myös katsoa verkkokauppakohtaisia raportteja seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi
  3. Avaa Raportit.
  4. Valitse Konversiot > Verkkokauppa.

Käytettävissä olevat tiedot

Verkkokauppatiedot koostuvat tapahtuma- ja kohdetiedoista.

Tapahtumatiedot perustuvat sivustosi tai sovelluksesi kustakin tapahtumasta kerättyihin tietoihin ja sisältävät seuraavat ulottuvuudet:

Tapahtumatunnus Kerätään aina ja näkyy raporteissa Tapahtumatunnus (esim. 1234)
Lähde Voidaan kerätä haluttaessa Kauppa tai yhteistyökumppanuus, jossa tämä tapahtuma syntyi
Tulo Voidaan kerätä haluttaessa Ilmaisee kokonaistulojen määrän tai tapahtumaan liittyvän loppusumman (esim. 11,99). Tämä arvo saattaa sisältää toimituksen, verokulut tai muut kokonaistuloihin vaikuttavat muutokset, jotka haluat sisällyttää osaksi tulojen laskentaa.
Toimitus Voidaan kerätä haluttaessa Ilmaisee tapahtumaan liittyvien toimituskulujen kokonaismäärän (esim. 5).
Vero Voidaan kerätä haluttaessa Ilmaisee tapahtumaan liittyvien verojen kokonaismäärän (esim. 1,29).
Huom. Analytics varmistaa tapahtumatunnuksen avulla, että jokainen samaan tapahtumatunnukseen liittyvä tapahtuma lasketaan vain kerran istuntoa kohden, vaikka käyttäjä katsoisi vahvistussivuasi useita kertoja yhden istunnon aikana (esimerkiksi päivittäessään sivun maksamisen yhteydessä). Voit kuitenkin luoda verkkokauppatuloja koskevia raportteja myös ilman tapahtumatunnusta.

Tuotteella tarkoitetaan yksittäistä tuotetta, joka on ostettu tapahtuman yhteydessä. Kohteella on seuraavat ulottuvuudet:

Tapahtumatunnus Kerätään aina ja näkyy raporteissa Tapahtuma, jossa kohde ostettiin (esim. 1234)
Nimi Kerätään aina ja näkyy raporteissa Kohteen nimi (esim. Vaaleanpunaiset pupupehmolelut)
SKU Voidaan kerätä haluttaessa Ilmaisee SKU-numeron tai tuotteen koodin (esim. SKU47).
Kategoria Voidaan kerätä haluttaessa Luokka, johon kohde kuuluu (esim. Hauskat lelut)
Hinta Voidaan kerätä haluttaessa Kohteen yksikköhinta (esim. 11,99)
Määrä Voidaan kerätä haluttaessa Tapahtuman yhteydessä ostettujen tuotteiden määrä. Jos seurantakoodisi kerää desimaalilukuja (esim. luvun 1,5), luku pyöristetään lähimpään kokonaislukuun.

Vakioraportit

Käytettävissä olevat vakioraportit on lueteltu alla. Muita raportteja on saatava tehostetussa verkkokaupassa.

• Yleiskatsaus: Yhteenveto tiedoista, kuten Tulo, Verkkokaupan konversioprosentti, Tapahtumat ja Keskimääräinen tilauksen arvo.
  • Tuotteen kehitys: Tulo, Ostokset, Määrä, Keskihinta ja Keskimääräinen määrä SKU:n ja luokan mukaan.
  • Myynnin tehokkuus: Tulo päivämäärän mukaan.
  • Tapahtumat: Tulo, Vero, Toimitus ja Määrä by tapahtumatunnuksen mukaan.
  • Ostokseen tarvittava aika: Päivää tapahtumaan ja Istuntoa tapahtumaan.

Näiden tietojen perusteella saadaan tietoja seuraavista asioista:

• Mitkä tuotteet myyvät hyvin. Tästä voit päätellä, mitkä tuotteet sopivat parhaiten asiakaskunnallesi ja minkä tuotteiden mainontaan parhaat markkinointikeinosi soveltuvat.
  • Tapahtumakohtainen tuotto ja tapahtumakohtainen tuotemäärä. Jos esimerkiksi tapahtumakohtainen tuotemäärä on toivottua alhaisempi, sinulle saattaa olla hyötyä parempien määräalennusten tarjoamisesta tai maksuttoman toimituksen tarjoamisesta tietyn ostosumman ylittyessä.
  • Kuinka pitkän ajan ja kuinka monta istuntoa asiakkailta vie tehdä ostopäätös. Jos myyntisykli on vakaa tai jos sen vaihtelu on ennustettavaa tuotteen tai kauden mukaan, voit tämän tiedon avulla (yhdessä kokonaismyyntiennusteiden kanssa) ennustaa tuottosi luotettavasti. Jos asiakkaat käyvät sivustollasi tavallisesti useaan kertaan ennen ostamista, harkitse sivuston ulkoasun muuttamista siten, että ostosivuille siirtyminen on helpompaa. Voit myös lisätä sivustolle ominaisuuden, jolla käyttäjät voivat vertailla sinun ja kilpailijoidesi tuotteita ja hintoja keskenään.