[UA] Om e-handel

Indsaml og analysér købs- og transaktionsdata.
Denne artikel handler om e-handelsrapporter i Universal Analytics. Du kan få flere oplysninger om e-handelsrapporter i Google Analytics 4 ved at gå til [GA4] Rapporten E-handelskøb.

E-handelsrapporterne giver dig mulighed for at analysere købsaktivitet på dit website eller i din app. Du kan se produkt- og transaktionsoplysninger, gennemsnitlig ordreværdi, konverteringsrate for e-handel, tid til køb og andre data.

Hvis du vil have vist e-handelsdata i Analytics, skal du gøre følgende:
  • Aktivere E-handel i dine rapporter
  • Tilføje kode på dit website eller i din app, så du kan indsamle e-handelsdata. Denne opgave forudsætter, at du kan redigere HTML og foretage kodning i JavaScript, eller at du får hjælp af en erfaren webudvikler.

Læs Konfigurer sporing af e-handel.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Find rapporterne

I mange standardrapporter vises der metrics for e-handel (f.eks. Transaktioner, Omsætning og Konverteringsrate for e-handel) på fanen Dataundersøgelsesområder under E-handel. Du kan også få vist specifikke rapporter for e-handel:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Gå til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Vælg Konverteringer > E-handel.

Tilgængelige data

E-handelsdata består af transaktions- og varedata.

Transaktionsdata består af de oplysninger, der indsamles om hver enkelt transaktion, der foregår på dit website eller i din app, og indeholder følgende dimensioner:

Transaktions-id Indsamles altid og kan ses i rapporter Transaktions-id'et (f.eks. 1234)
Affiliering Indsamling er valgfri Den butik eller affiliering, som denne transaktion foregik fra.
Omsætning Indsamling er valgfri Angiver den samlede omsætning eller slutsum, som er knyttet til transaktionen (f.eks. 11,99). Denne værdi kan omfatte forsendelse, afgifter eller andre justeringer af den samlede omsætning, som du vil inkludere som en del af dine omsætninsberegninger.
Forsendelse Indsamling er valgfri Angiver de samlede omkostninger for transaktionen (f.eks. 5)
Afgifter Indsamling er valgfri Angiver den samlede afgift for transaktionen (f.eks. 1.29)
Bemærk! I Analytics bruges transaktions-id'et til at sikre, at alle transaktioner med samme transaktions-id kun tælles én gang pr. session, selvom brugeren får vist bekræftelsessiden flere gange i løbet af sessionen (f.eks. fordi siden opdateres i forbindelse med betaling). Det er dog muligt at få rapportering om omsætning fra e-handel uden at inkludere et transaktions-id.

En vare er et individuelt produkt, der er købt i forbindelse med transaktionen. En vare har følgende dimensioner:

Transaktions-id Indsamles altid og kan ses i rapporter Den transaktion, hvor varen blev købt (f.eks. 1234)
Navn Indsamles altid og kan ses i rapporter Varens navn (f.eks. Bløde lyserøde kaniner)
Varenummer Indsamling er valgfri Angiver varenummeret eller varekoden (f.eks. SKU47)
Kategori Indsamling er valgfri Den kategori, som varen tilhører (f.eks. Festlegetøj)
Pris Indsamling er valgfri Prisen pr. enhed for varen (f.eks. 11,99)
Mængde Indsamling er valgfri Antal enheder af varen, som er købt som en del af transaktionen. Hvis din sporingskode er en værdi, der ikke er et heltal (f.eks. 1,5), vil den blive afrundet til den nærmeste heltalsværdi.

Standardrapporter

Nedenstående standardrapporter er tilgængelige. Der findes yderligere rapporter i Udvidet e-handel.

• Oversigt: Oversigt over Omsætning, Konverteringsrate for e-handel, Transaktioner, Gennemsnitlig ordreværdi og andre metrics.
  • Produkteffektivitet: Omsætning, Køb, Mængde, Gennemsnitspris og Gennemsnitlig mængde efter Varenummer og Kategori.
  • Salgseffektivitet: Omsætning efter Dato.
  • Transaktioner: Omsætning, Afgifter, Forsendelse og Mængde efter Transaktions-id.
  • Tid til køb: Antal dage til transaktion og Antal sessioner til transaktion.

Ud fra disse data kan du finde frem til følgende:

• Hvilke produkter der sælger godt, og dermed hvilke produkter der er mest velegnede til din kundegruppe, og hvilke produkter der har mest ud af din marketing.
  • Omsætningen pr. transaktion og antallet af produkter pr. transaktion. Hvis du f.eks. synes, at antallet af produkter pr. transaktion er for lavt, kan du eventuelt tilbyde større mængderabatter eller sløjfe forsendelsesomkostningerne, hvis kunderne køber for et minimumbeløb.
  • Hvor lang tid og hvor mange sessioner det tager kunderne at beslutte sig for at købe. Hvis din salgscyklus er stabil eller svinger forudsigeligt efter produkt eller årstid, kan du udnytte disse oplysninger (sammen med de overordnede salgsprognoser) til at udarbejde realistiske prognoser om omsætningen. Hvis kunderne typisk besøger dit website flere gange, inden de køber noget, kan du overveje at ændre websitets design, så købssiderne bliver lettere at finde, eller at give brugerne mulighed for at sammenligne dine produkter og priser med konkurrenternes.