I denne artikel kan du læse om Universal Analytics. Hvis du bruger den næste generation af Google Analytics, skal du se sektionen Google Analytics 4-ejendomme i Hjælp til Analytics.

Om e-handel

Indsaml og analysér købs- og transaktionsdata.

E-handelsrapporterne giver dig mulighed for at analysere købsaktivitet på dit website eller din app. Du kan se produkt- og transaktionsoplysninger, gennemsnitlig ordreværdi, konverteringsrate for e-handel, tid til køb og andre data.

Hvis du vil se e-handelsdata i Analytics, skal du:
  • Aktivere e-handel i dine rapporter og
  • Tilføje kode på dit website eller i din app, så du kan indsamle e-handelsdata. Denne opgave kræver, at du kan redigere i HTML og kode i JavaScript, eller at du får hjælp af en erfaren webudvikler.

Få flere oplysninger i artiklen Konfiguration af sporing af e-handel.

I denne artikel:

Find rapporterne

Mange standardrapporter viser metrics for e-handel (f.eks. Transaktioner, Omsætning og Konverteringsrate for e-handel) på fanen Explorer under E-handel. Du kan også se specifikke rapporter for e-handel:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Gå til din visning.
  3. Åbn Rapporter.
  4. Vælg Konverteringer > E-handel.

Tilgængelige data

E-handelsdata består af transaktions- og varedata.

Transaktionsdata består af de oplysninger, der indsamles om hver enkelt transaktion, der foregår på dit website eller i din app, og indeholder følgende dimensioner:

Transaktions-id Indsamles altid og er synligt i rapporter Transaktions-id'et (f.eks. 1234)
Affiliering Indsamles valgfrit Den butik eller affiliering, som denne transaktion foregik fra.
Omsætning Indsamles valgfrit Angiver den samlede omsætning eller slutsum, som er knyttet til transaktionen (f.eks. 11,99). Denne værdi kan omfatte forsendelse, afgifter eller andre justeringer af den samlede omsætning, som du vil inkludere som en del af dine omsætninsberegninger.
Forsendelse Indsamles valgfrit Angiver de samlede omkostninger for transaktionen (f.eks. 5)
Afgift Indsamles valgfrit Angiver den samlede afgift for transaktionen (f.eks. 1.29)
Bemærk! Analytics bruger transaktions-id'et til at sikre, at hver transaktion på det samme id kun tælles én gang pr. session, selvom en bruger ser din bekræftelsesside flere gange under sessionen (f.eks. fordi siden opdateres i forbindelse med betaling).

En vare repræsenterer et individuelt produkt, som er købt som en del af transaktionen. En vare har følgende dimensioner:

Transaktions-id Indsamles altid og er synligt i rapporter Den transaktion, hvor varen blev købt (f.eks. 1234)
Navn Indsamles altid og er synligt i rapporter Varens navn (f.eks. Bløde lyserøde kaniner)
Varenummer Indsamles valgfrit Angiver varenummeret eller varekoden (f.eks. SKU47)
Kategori Indsamles valgfrit Den kategori, som varen tilhører (f.eks. Festlegetøj)
Pris Indsamles valgfrit Prisen pr. enhed for varen (f.eks. 11,99)
Mængde Indsamles valgfrit Antal enheder af varen, som er købt som en del af transaktionen. Hvis din sporingskode er en værdi, der ikke er et heltal (f.eks. 1,5), vil den blive afrundet til den nærmeste heltalsværdi.

Standardrapporter

Følgende standardrapporter er tilgængelige. Der findes yderligere rapporter i Udvidet e-handel.

• Oversigt: Oversigt over Omsætning, Konverteringsrate for e-handel, Transaktioner, Gennemsnitlig ordreværdi og andre metrics.
  • Produkteffektivitet: Omsætning, Køb, Mængde, Gennemsnitspris og Gennemsnitlig mængde efter Varenummer og Kategori.
  • Salgseffektivitet: Omsætning efter Dato.
  • Transaktioner: Omsætning, Afgifter, Forsendelse og Mængde efter Transaktions-id.
  • Tid til køb: Dage til transaktion og Sessioner til transaktion.

Ud fra disse data kan du opnå en forståelse af:

• Hvilke produkter der sælger godt, og dermed hvilke produkter der er mest velegnede til din kundegruppe, og hvilke produkter der har mest ud af din marketing.
  • Omsætning pr. transaktion og antallet af produkter pr. transaktion. Hvis du f.eks. synes, at antallet af produkter pr. transaktion er for lavt, kan du måske tilbyde større mængderabatter eller sløjfe forsendelsesomkostningerne, hvis kunderne køber for et minimumbeløb.
  • Hvor lang tid og hvor mange sessioner det tager kunderne at beslutte sig for at købe. Hvis din salgscyklus er stabil eller svinger forudsigeligt efter produkt eller årstid, kan du udnytte disse oplysninger (sammen med de overordnede salgsprognoser) til at udarbejde realistiske prognoser om omsætningen. Hvis kunderne regelmæssigt foretager flere besøg, inden de køber, kunne du overveje et websitedesign, der lettere fører de besøgende hen til købssiderne, eller du kunne overveje muligheden for, at brugerne kunne sammenligne dine produkter og priser med konkurrenternes.