[UA] Sobre el comerç electrònic

Recollir i analitzar les dades de compres i transaccions
Aquest article tracta sobre els informes de comerç electrònic a Universal Analytics. Per obtenir informació sobre els informes de comerç electrònic a Google Analytics 4, aneu a [GA4] Informe de compres de comerç electrònic.

Els informes de comerç electrònic us permeten analitzar l'activitat de compra al vostre lloc web o aplicació. Podeu veure informació dels productes i de les transaccions, el valor mitjà de comanda, el percentatge de conversió de comerç electrònic, el temps fins a la compra i altres dades.

Per veure les dades de comerç electrònic a Analytics, heu de fer el següent:
  • Activar el comerç electrònic als informes.
  • afegir codi al lloc o a l'aplicació que us permeti recopilar dades de comerç electrònic. Per completar aquesta tasca, heu de saber editar HTML i programar a JavaScript, o bé demanar ajuda a un desenvolupador web amb experiència.

Llegiu l'article Configurar el seguiment del comerç electrònic.

Contingut d'aquest article:

Trobar els informes

Les mètriques de comerç electrònic (p. ex., Transaccions, Ingressos o Percentatge de conversions de comerç electrònic) es troben a la pestanya Explorador de la secció Comerç electrònic de molts informes estàndard. També podeu veure els informes específics de comerç electrònic:

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Navegueu fins a la visualització que us interessi.
  3. Obriu Informes.
  4. Seleccioneu Conversions > Comerç electrònic.

Dades disponibles

Les dades de comerç electrònic inclouen informació sobre les transaccions i els productes.

Les dades de transacció contenen la informació recollida sobre cada transacció que es produeix al vostre lloc web o aplicació i proporcionen les dimensions següents:

Identificador de la transacció Sempre es recull i es mostra als informes. Identificador de la transacció (p. ex., 1234).
Afiliació Es recull de manera opcional. Botiga o afiliació on s'ha produït la transacció.
Ingressos Es recull de manera opcional. Indica els ingressos totals o el total associats a la transacció (p. ex., 11,99). Aquest valor pot incloure l'enviament, els impostos o altres ajustos dels ingressos totals que vulgueu incloure als càlculs dels ingressos.
Enviament Es recull de manera opcional. Indica el cost d'enviament total de la transacció (p. ex., 5).
Impost Es recull de manera opcional. Indica els impostos totals de la transacció (p. ex., 1,29).
Nota: Analytics utilitza l'identificador de la transacció per garantir que cada transacció amb un mateix identificador només es compta una vegada per sessió, fins i tot si un usuari veu la pàgina de confirmació diverses vegades durant la sessió (per exemple, si l'actualitza durant la tramitació de compra). Tot i això, sí que podeu registrar els ingressos de comerç electrònic sense incloure cap identificador de la transacció.

Un article representa un producte concret que s'ha comprat com a part de la transacció. i inclou les dimensions següents:

Identificador de la transacció Sempre es recull i es mostra als informes. Transacció mitjançant la qual s'ha comprat l'article (p. ex., 1234).
Nom Sempre es recull i es mostra als informes. Nom de l'article (p. ex., conillets roses de peluix).
SKU Es recull de manera opcional. Indica l'SKU o el codi de l'article (p. ex., SKU47).
Categoria Es recull de manera opcional. Categoria a la qual pertany l'article (p. ex., joguines).
Preu Es recull de manera opcional. Preu per unitat de l'article (p. ex., 11,99).
Quantitat Es recull de manera opcional. Nombre d'unitats de l'article que s'han comprat com a part de la transacció. Si el vostre codi de seguiment recopila un valor que no és un nombre enter (p. ex., 1,5), s'arrodonirà al valor enter més proper.

Informes estàndard

Els informes estàndard següents estan disponibles. Si utilitzeu el Comerç electrònic millorat tindreu informes addicionals.

• Visió general: resum dels Ingressos, el Percentatge de conversions de comerç electrònic, les Transaccions, el Valor mitjà de la comanda i altres mètriques.
  • Rendiment del producte: Ingressos, Compres, Quantitat, Preu mitjà i Quantitat mitjana per SKU i per Categoria.
  • Rendiment de les vendes: Ingressos per Data.
  • Transaccions: Ingressos, Impostos, Enviament i Quantitat per Identificador de transacció.
  • Temps fins a la compra: Dies fins a la transacció i Sessions fins a la transacció.

Amb aquestes dades podreu saber:

• Quins productes es venen bé i, per deducció, quins productes són més adequats per a la vostra base de clients, i quins es beneficien de les iniciatives de màrqueting més eficaces.
  • Els ingressos per transacció i el nombre de productes per transacció. Per exemple, si el nombre de productes per transacció és inferior al que voldríeu, podeu oferir millors descomptes per quantitat o suprimir les despeses d'enviament si els clients arriben a un mínim de despesa.
  • Quant tarden els clients (tant en temps com en nombre de sessions) a prendre la decisió de compra. Si el cicle de venda és estable, o si fluctua d'una manera previsible en funció del producte o de la temporada, podeu utilitzar aquesta informació (juntament amb altres prediccions globals de vendes) per fer prediccions fiables sobre els ingressos. Si els clients fan sistemàticament unes quantes visites abans de comprar, pot ser que us convingui pensar en un disseny de lloc web que els dirigeixi més fàcilment a les pàgines de compra o en opcions que permetin als usuaris comparar els vostres productes i preus amb els de la competència.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!