Andere gegevens in Analytics dan in de service voor winkelwagentjes

Er zijn verschillende redenen waarom uw winkelwagentje andere gegevens kan bevatten dan uw Analytics-rapporten.

• Uw winkelwagentje kan zijn geconfigureerd om gegevens te rapporteren in een andere tijdzone dan uw Analytics-rapporten. Uw winkelwagentje kan bijvoorbeeld zijn geconfigureerd om te rapporteren in Eastern Standard Time, terwijl uw Analytics-rapporten zijn geconfigureerd om te rapporteren in Pacific Standard Time.
    In deze omstandigheden kan een transactie die volgens Analytics heeft plaatsgevonden om 23:00 uur PST op maandag, in uw winkelwagentje worden geregistreerd om 1:00 uur op dinsdag. Als gevolg hiervan kunnen uw dagelijkse rapporten verschillende gegevens bevatten.
  • Uw rapporten kunnen afwijken als u het bijhouden van e-commerce met Google Analytics midden op de dag instelt. Transacties die plaatsvonden voordat u het bijhouden van gegevens met Analytics implementeerde, worden niet weergegeven in uw Analytics-rapporten, maar worden wel weergegeven in de rapporten van uw winkelwagentje.
  • Transacties die worden geannuleerd door een negatieve transactie van dezelfde waarde toe te voegen, worden niet weergegeven in rapporten, omdat transacties met een waarde van 0 niet worden gerapporteerd.
  • 'E-commerce bijhouden' van Analytics is mogelijk niet correct ingesteld. Lees 'E-commerce bijhouden' instellen om te controleren of u de code correct heeft geïmplementeerd.
  • Gebruikers kunnen Javascript of cookies uitschakelen in hun browsers, waardoor de activering van Analytics-tags en de registratie van transacties wordt geblokkeerd.
  • Mogelijk heeft u geen e-commerce tracking geïmplementeerd voor een specifieke betalingsoptie, bijvoorbeeld een betalingsverwerker of leveringsoptie.
Gebruik de probleemoplosser voor problemen met het bijhouden en rapporteren van e-commerce om gerelateerde problemen te identificeren en op te lossen.