[UA] Filtrer henvisninger fra domener

Reduser nettsøppeltrafikk fra Analytics-dataene dine.
Denne artikkelen handler om hvordan du kan filtrere henvisninger fra domener i Universal Analytics. Se informasjon om hvordan du kan identifisere uønskede henvisninger fra domener i Google Analytics 4, i artikkelen [GA4] Identifiser uønskede henvisninger.
Henvisningstrafikk er trafikken som kommer til nettstedet ditt via en annen kilde, for eksempel en link på et annet domene. I Analytics registreres det automatisk hvor trafikken var før den kom til nettstedet ditt, og de tilhørende domenenavnene blir vist som henvisningstrafikkilder i rapportene dine.

Du kan opprette et filter som ekskluderer trafikk som henvises fra bestemte domener. Når du ekskluderer henvisningsadresser på denne måten, forhindrer du at treff som kommer fra disse ekskluderte nettstedene, blir tatt med i Analytics-trafikken din. Dette kan være nyttig hvis du for eksempel ønsker å forhindre at treff fra nettsøppel forurenser de legitime treffdataene dine. Et filter for ekskludering av henvisninger fungerer ved at filtermønsteret du angir, sammenlignes med treffverdiene som blir funnet i Kampanjekilde-dimensjonen.

Filtrering av henvisninger fra domener skiller seg fra funksjonen for ekskludering av henvisninger på områdenivå. Filtrene fjerner treffene fra trafikkstrømmen din, slik at ingen økter fra disse treffene blir registrert. Med ekskludering av henvisninger blir derimot treff som er henvist fra de ekskluderte kildene, behandlet som direkte trafikk.

Ekskluder én enkelt henvisningsadresse

1. Følg veiledningen for å opprette nye filtre for rapporteringsvisningen din.
  2. Angi filtertypen som  Custom.
  3. Klikk på Velg filtertype-rullegardinmenyen, og velg Exclude.
  4. Angi filterfeltet til Campaign Source.
  5. Angi et filtermønster som inneholder domenet for henvisningskilden du vil ekskludere. For eksempel some-spam-site.com.

Ekskluder flere henvisningsadresser

Bruk et regulært uttrykk i Filtermønster-feltet for å ekskludere flere henvisningskilder:

Vi tar et eksempel:

example\.com|secondexample\.com|.*spammysubdomain\.com

I eksempelet ovenfor brukes den loddrette streken (|) som en «ELLER»-operator, noe som gir kommandoen om å filtrere example.com ELLER secondexample.com ELLER .*spammysubdomain.com. Ikke avslutt filtermønsteret med en loddrett strek, siden dette fører til ekskludering av ALLE henvisningskilder.