[UA] Verkkotunnusviittausten suodattaminen

Vähennä roskaliikenteen määrää Google Analytics ‑datassa
Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit suodattaa verkkotunnusviittaukset Universal Analyticsissa. Tietoa ei-toivottujen viittausten tunnistamisesta Google Analytics 4:ssä on artikkelissa [GA4] Ei-toivottujen viittausten tunnistaminen.
Viittausliikenne on liikenteen segmentti, joka saapuu sivustolle toisesta lähteestä, kuten toisessa verkkotunnuksessa olevan linkin kautta. Analytics tunnistaa automaattisesti, missä liikenne oli juuri ennen sivustollesi saapumista. Se näyttää sivustojen verkkotunnusten nimet viittausliikenteen lähteinä raporteissa.

Voit luoda suodattimen, joka sulkee pois tietyistä verkkotunnuksista tulevan viittausliikenteen. Jos suljet viittauslähteitä pois tällä tavalla, poissuljetuilta sivustoilta peräisin olevia osumia ei lasketa mukaan Analytics-liikenteeseen. Tämä voi olla tarpeen esimerkiksi, jos haluat estää roskaliikenteeseen liittyviä osumia sotkemasta osumadataa. Viittauksen poissulkemissuodatin toimii niin, että se vertaa lisäämääsi suodatinmallia Kampanjan liikenteen lähde ‑ulottuvuuden osuma-arvoihin.

Verkkotunnusviittausten suodattaminen on eri asia kuin mittauskokonaisuustason viittausten poissulkemisominaisuus. Suodattimet poistavat osumia liikennevirrasta, joten kyseiset osumat sisältäviä istuntoja ei tallenneta. Viittausten poissulkeminen puolestaan käsittelee poissuljetuista lähteistä viitattuja osumia suorana liikenteenä.

Yksittäisen viittauslähteen poissulkeminen

1. Luo näkymään uusi suodatin näiden ohjeiden avulla.
  2. Aseta suodatintyypiksi Oma.
  3. Klikkaa avattavaa Valitse suodatintyyppi ‑valikkoa ja valitse Sulje pois.
  4. Aseta suodatinkentän arvoksi Kampanjan liikenteen lähde.
  5. Lisää suodatinmalli, joka sisältää poissuljettavan viittauslähteen, esimerkiksi some-spam-site.com.

Useiden viittauslähteiden poissulkeminen

Jos haluat sulkea pois useita viittauslähteitä, käytä Suodatinmalli-kentässä säännöllistä lauseketta.

Esimerkki:

example\.com|secondexample\.com|.*spammysubdomain\.com

Yllä olevassa esimerkissä pystyviivaa | käytetään TAI-operaattorina eli suodatin koskee verkkotunnusta example.com TAI secondexample.com TAI .*spammysubdomain.com. Älä laita suodatinmallin loppuun pystyviivaa, sillä tällöin se sulkee pois KAIKKI viittauslähteet.