[UA] Bortfiltrer domænehenvisninger

Reducer mængden af spamtrafik i dine Analytics-data.
I denne artikel kan du læse om, hvordan du bortfiltrerer domænehenvisninger i Universal Analytics. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du identificerer uønskede domænehenvisninger i Google Analytics 4, ved at gå til [GA4] Identificer uønskede henvisninger.
Henvisningstrafik er det segment af trafikken, der ankommer til dit website via en anden kilde, f.eks. via et link på et andet domæne. Analytics registrerer automatisk, hvor trafikken var, umiddelbart før den ankommer til dit website, og viser domænenavnene på disse websites som henvisningstrafikkilder i dine rapporter.

Du kan oprette filtre, der ekskluderer trafik, hvis den henvises fra udvalgte domæner. Når du ekskluderer henvisningsadresser på denne måde, forhindrer du alle hits, der stammer fra de ekskluderede websites, i at blive en del af din Analytics-trafik. Du kan f.eks. bruge metoden til at forhindre spamhits i at forurene dine legitime hitdata. Et filter, der ekskluderer henvisninger, fungerer ved at sammenligne det filtermønster, du angiver, med de hitværdier, der findes i dimensionen Kampagnekilde.

Filtrering af domænehenvisninger adskiller sig fra funktionen henvisningsekskludering på ejendomsniveau. Filtre fjerner de relevante hits fra din trafikstrøm, så der ikke registreres sessioner fra dem. På den anden side behandler henvisningsekskludering de hits, der henvises fra de ekskluderede kilder, som direkte trafik.

Ekskluder en enkelt henvisningsadresse

1. Følg vejledningen for at oprette et nyt filter for din visning.
  2. Indstil Filtertype til  Tilpasset.
  3. Klik på rullemenuen Vælg filtertype, og vælg Ekskluder.
  4. Indstil Filterfelt til Kampagnekilde.
  5. Angiv et Filtermønster, der indeholder domænet på den henvisningskilde, du vil ekskludere. Eksempel: some-spam-site.com.

Ekskluder flere henvisningsadresser

Brug et regulært udtryk i feltet Filtermønster, hvis du vil ekskludere flere henvisningskilder:

Eksempel:

example\.com|secondexample\.com|.*spammysubdomain\.com

I ovenstående eksempel anvendes den lodrette streg | som operatoren "eller" og angiver dermed, at henvisningsadressen skal filtreres væk, hvis den indeholder example.com ELLER secondexample.com ELLER .*spammysubdomain.com. Du må ikke afslutte dit filtermønster med en lodret streg, da dette ekskluderer ALLE henvisningskilder.