Skapa och hantera vyfilter

Du kan skapa filter på kontonivå och använda dem i en eller flera vyer.

Du kan skapa filter på vynivå som bara gäller den aktuella vyn, och du kan hantera filter på kontonivå som har använts på vyn.

Innehåll i artikeln:

Behörigheter

Användare med rollen Redigerare på kontonivå kan

• skapa och redigera filter på kontonivå
  • skapa och redigera filter på vynivå
  • använda filter på alla vyer i kontot.

Användare med rollen Redigerare på vynivå kan

• använda befintliga filter på en vy och ta bort dem från vyn, men inte skapa nya filter eller redigera befintliga.

Skapa filter på kontonivå

Så här skapar du ett filter på kontonivå:

1. Logga in på Google Analytics..
  2. Klicka på Administratör och gå till det konto där du vill skapa filtret.
  3. Klicka på Alla filter i kolumnen Konto.
  4. Klicka på + Lägg till filter. (Om den här knappen inte visas har du inte rätt behörighet.)
  5. Ge filtret ett namn.
  6. Välj Fördefinierat om du vill välja någon av de fördefinierade filtertyperna.
  7. Välj Anpassa om du vill skapa ett anpassat filter med hjälp av alternativen. Läs igenom våra definitioner av filterfälten om du skapar ett anpassat filter.
    Obs! Chrome har implementerat uppdateringar för att öka användarnas integritet genom att reducera detaljnivån för data som finns tillgänglig via webbläsaren. På grund av de här uppdateringarna kan följande fält nu ha begränsad eller ingen tillgänglig data:
    • Varumärke på mobil enhet
    • Produktnamn på mobil enhet
    • Mobiltelefonmodell
    • Indataväljare för mobil
    • Operativsystemsversion
    • Skärmupplösning
  8. Välj de vyer som du vill tillämpa filtret på i listan Tillgängliga vyer och klicka på Lägg till.
  9. Klicka på Spara.

Som standard tillämpas vyfilter på data i den ordning som filtren lades till. Befintliga filter för en vy tillämpas alltså före eventuella filter som du lägger till. Följ anvisningarna nedan om du vill ändra ordning på filtren för en vy.

Skapa filter på vynivå

Så här skapar du ett filter på vynivå:

1. Logga in på Google Analytics..
  2. Klicka på Administratör och gå till den vy där du vill skapa filtret.
  3. Klicka på Filter i kolumnen Vy.
  4. Klicka på + Lägg till filter. (Om den här knappen inte visas har du inte rätt behörighet.)
  5. Välj Skapa ett nytt filter.
  6. Ge filtret ett namn.
  7. Välj Fördefinierat om du vill välja någon av de fördefinierade filtertyperna.
  8. Välj Anpassa om du vill skapa ett anpassat filter med hjälp av alternativen. Läs igenom våra definitioner av filterfälten om du skapar ett anpassat filter.
    Obs! Chrome har implementerat uppdateringar för att öka användarnas integritet genom att reducera detaljnivån för data som finns tillgänglig via webbläsaren. På grund av de här uppdateringarna kan följande fält nu ha begränsad eller ingen tillgänglig data:
    • Varumärke på mobil enhet
    • Produktnamn på mobil enhet
    • Mobiltelefonmodell
    • Indataväljare för mobil
    • Operativsystemsversion
    • Skärmupplösning
  9. Välj de vyer som du vill tillämpa filtret på i listan Tillgängliga vyer och klicka på Lägg till.
  10. Klicka på Spara.

Ändra filterordningen för en vy

1. Logga in på Google Analytics..
  2. Klicka på fliken Administratör och leta reda på vyn där du vill skapa filtret.
  3. Klicka på Filter i kolumnen Vy.
  4. Klicka på Tilldela filterordning, välj filtret som du vill flytta och klicka på Flytta uppåt eller Flytta nedåt. Klicka på Spara när du är klar.
  5. Om du vill ta bort ett filter från vyn klickar du på ta bort på raden för filtret.

Lägga till eller ta bort befintliga filter från en vy

1. Logga in på Google Analytics..
  2. Klicka på Administratör och gå till den vy där du vill lägga till eller ta bort filter.
  3. Klicka på Filter i kolumnen Vy.
  4. Klicka på + Lägg till filter.
  5. Välj Använd det befintliga filtret.
  6. Lägg till eller ta bort filter.
  7. Klicka på Spara.