Filtrera efter geografi

Anvisningar om hur du skapar filter finns i Skapa/hantera dataurvalsfilter.

Här beskriver vi två sätt att använda filter så att du kan spåra data baserat på geografiska regioner:

1. Samla länder i säljregioner

Utöver att spåra data från enskilda länder, kan du se hur många sessioner som inleds i var och en av dina säljregioner (till exempel APLA, EMEA eller Nordamerika). Med ett filtrerat dataurval kan du samla länderna i en säljregion under respektive regionnamn. På så sätt kan du spåra data från en region som omfattar flera länder.

Säljregionen APLA (Stillahavsområdet i Asien och Latinamerika) omfattar till exempel följande länder:

Argentina
Australien
Brasilien
Kina
Hongkong
Indien
Indonesien
Japan
Mexiko
Nya Zeeland
Sydkorea
Taiwan

Om du vill spåra den här regionen, skapar du ett dataurval för informationen och använder följande filter på dataurvalet:

Filtertyp: Anpassat filter > Inkludera

Filtreringsfält: Land

Filtreringsmönster: Argentina|Australien|Brasilien|Hongkong|Indien|Indonesien|Japan|Kina|Mexiko|Nya Zeeland|Sydkorea|Taiwan

2. Använd regionspecifika rapporter

Du kan också spåra data från mindre geografiska regioner, till exempel särskilda orter, delstater eller enstaka länder. Om du vill se statistik om sådana typer av regioner, ska du använda följande Inkludera-filter:

• Filtertyp: Anpassat filter > Inkludera
  • Filtreringsfält: Ort (eller Region eller Land)
  • Filtreringsmönster: Salvador|Rio de Janeiro|Sao Paulo

Du hittar en översikt över filter i Om vyfilter.