Filteren op geografie

U vindt instructies voor het maken van filters in Dataweergavefilters maken of beheren.

Hier volgen twee manieren om met filters voor geografische velden gegevens op basis van geografische regio's bij te houden:

1. Landen samenvoegen tot verkoopregio's

Naast gegevens uit afzonderlijke landen bijhouden, kunt u bekijken hoeveel sessies beginnen in elk van uw verkoopregio's (zoals APLA, EMEA of Noord-Amerika). Met een gefilterde dataweergave kunt u de landen van een verkoopregio samenvoegen in de betreffende regionaam. Zo kunt u gegevens bijhouden uit een regio die is verspreid over meerdere landen.

De verkoopregio APLA (Azië-Pacific en Latijns-Amerika) bestaat bijvoorbeeld uit de volgende landen:

Argentinië
Australië
Brazilië
China
Hongkong
India
Indonesië
Japan
Mexico
Nieuw-Zeeland
Zuid-Korea
Taiwan

Als u deze regio wilt bijhouden, maakt u een dataweergave voor alleen die gegevens en past u het volgende filter toe op die dataweergave:

Filtertype: Aangepast filter > Opnemen

Filterveld: Land

Filterpatroon: Argentinië|Australië|Brazilië|China|Hongkong|India|Indonesië|Japan|Mexico|Nieuw-Zeeland|Taiwan|Zuid-Korea

2. Regiospecifieke rapporten gebruiken

U kunt ook gegevens bijhouden uit kleinere geografische regio's, zoals specifieke plaatsen, staten of landen. Statistieken uit dergelijke regio's kunt u bekijken met het volgende Opnemen-filter:

• Filtertype: Aangepast filter > Opnemen
  • Filterveld: Plaats (u kunt ook Regio of Land gebruiken)
  • Filterpatroon: Amsterdam|Utrecht|Antwerpen

Lees Over dataweergavefilters voor een overzicht van de filters.