Doelen worden niet bijgehouden in Analytics

Dit artikel bevat een aantal redenen waarom er geen conversies worden weergegeven in uw rapporten.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

De doel-URL is onjuist opgegeven

Als u wilt controleren of de doel-URL correct is opgegeven, kopieert u de URL in het veld Doel-URL en plakt u deze in het zoekvak van het rapport 'Pagina's' of het rapport 'URL-doelen'.

Wanneer in Analytics een conversie via het geconfigureerde doel wordt herkend, wordt de domeinnaam geheel genegeerd. U kunt daarom de domeinnaam volledig verwijderen zonder de doel-URL ongeldig te maken. Als uw doel bijvoorbeeld http://www.mijnsite.nl/1/danku.html is, kunt u /1/danku.html probleemloos als doel-URL gebruiken.

Als u Overeenkomst reguliere expressie heeft geselecteerd als zoektype voor uw doel, moet u punten escapen met een backslash (bijvoorbeeld /1/thanks\.html). Meer informatie over reguliere expressies.

De doelpagina is niet gecodeerd met een trackingcode

Als de doelpagina niet is gecodeerd met de trackingcode, houdt Analytics deze pagina niet bij en worden dus ook de doelen niet bijgehouden. Controleer tevens of u de juiste trackingcode heeft geïnstalleerd op uw pagina's, aangezien de code specifiek is voor elke accountproperty. U vindt de trackingcode door op Beheerder boven aan een Analytics-pagina te klikken en door vervolgens het account en de property te selecteren. Klik onder property op Trackingcode. De status wordt boven aan de pagina weergegeven.

Onjuist zoektype

Het zoektype (Kop zoeken, Exact zoeken, Overeenkomst reguliere expressie) moet correct zijn ingesteld. Onthoud dat alleen met Overeenkomst reguliere expressie reguliere expressies in de doel-URL en de velden van de trechterstappen worden gevonden. In de andere zoektypen worden geen reguliere expressies geaccepteerd. Als u niet zeker weet welk type u moet kiezen, gebruikt u het standaardtype Kop zoeken.

Exact zoeken onjuist geconfigureerd

Als u een exacte overeenkomst voor een doel gebruikt (bijvoorbeeld http://domain.com/page.html), kan de overeenkomst ongeldig worden wanneer u volgspaties gebruikt. Als u de optie 'Overeenkomst reguliere expressie' gebruikt (bijvoorbeeld ^/page.html), vormen volgspaties geen probleem.

Reguliere expressie onjuist geconfigureerd

U kunt uw reguliere expressie eenvoudig verifiëren door deze op te geven in de functie Zoeken in het rapport Pagina's. Als het rapport overeenkomende doelitems bevat, is uw reguliere expressie correct. Als er geen resultaten zijn, moet u controleren of de pagina de trackingcode bevat.

De URL's worden herschreven door filters

Als u filters van Analytics gebruikt om uw URL's te herschrijven, moet u ervoor zorgen dat uw doelinstellingen op dezelfde manier worden aangepast. Houd er rekening mee dat filters die URL's aanpassen, worden toegepast op de onopgemaakte gegevens in uw account voordat de doelen worden verwerkt. Hierdoor zijn de URL's voor doelen en trechters gelijk aan de uiteindelijke, herschreven versie van de URL. Bijvoorbeeld:

Als de URL van uw site, http://www.mysite.com/directory/download/file.html, wordt aangepast door een filter om eruit te zien als /download/file, moet uw doel overeenkomen met de uiteindelijke gefilterde URL /download/file en niet met /directory/download/file.html.

Uw doelpagina is een download (bijvoorbeeld een PDF)

In Analytics worden downloads niet rechtstreeks bijgehouden als doelen. U kunt echter gebeurtenissen identificeren als doelen. Zie Doelen voor downloads voor meer informatie.