Analytics sporer ikke målene

Denne artikel forklarer årsagerne til, at du muligvis ikke ser konverteringer i dine rapporter.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Målwebadressen er indtastet forkert

Du kan finde ud af, om målwebadressen er indtastet forkert ved at kopiere webadressen fra feltet Målwebadresse og indsætte den i søgefeltet på i enten rapporten Sider eller rapporten Webadressemål.

Når Analytics identificerer en konvertering via dit konfigurerede mål, ignorerer det domænet fuldstændigt. Du kan derfor fjerne domænenavnet helt og alligevel stadig have en gyldig målwebadresse. Hvis dit mål f.eks. http://www.mysite.com/1/thanks.html, kan du roligt bruge /1/thanks.html som din målwebadresse.

Hvis du har valgt Match med regulære udtryk som matchtype for dit mål, skal du undgå perioder med en omvendt skråstreg (f.eks. /1/thanks\.html). Få flere oplysninger om regulære udtryk.

Målsiden er ikke tagget med sporingskode

Hvis målsiden ikke er tagget med sporingskode, sporer Analytics ikke denne side og sporer derfor ikke mål. Du skal også kontrollere, at det er den korrekte sporingskode, du har installeret på dine sider, da koden er specifik for hver kontoejendom. Hvis du vil finde sporingskoden, skal du klikke på Administrator øverst på en vilkårlig side i Analytics og derefter vælge konto og ejendom. Under ejendom skal du klikke på Sporingskode. Status vises øverst på siden.

Forkert søgeordstype

Søgeordstypen (Hovedmatch, Eksakt søgning, Match med regulære udtryk) skal indstilles til den korrekte type. Bemærk, at kun Match med regulære udtryk matcher regulære udtryk i målwebadresse og felter i kanaltrin. De andre søgeordstyper accepterer ikke regulære udtryk. Hvis du ikke er sikker på, hvilken søgeordstype du skal vælge, skal du bruge standardtypen Hovedmatch.

Forkert konfigureret eksakt søgning

Hvis du bruger et eksakt søgning som mål (f.eks. http://domæne.dk/side.html), vil eventuelle efterfølgende mellemrum ødelægge søgningen. Hvis du bruger match med regulære udtryk (f.eks. ^/page.html), er der ingen problemer med efterfølgende mellemrum.

Forkert konfigureret regulært udtryk

En nem måde at kontrollere dit regulære udtryk på er at anvende det i søgefunktionen i Rapport for sider. Hvis rapporten indeholder målposter, der matcher, er dit regulære udtryk korrekt. Hvis der ikke er nogen resultater, skal du sikre dig, at siden indeholder sporingskoden.

Filtre omskriver webadresser

Hvis du bruger Analytics-filtre til omskrivning af dine webadresser, skal du kontrollere, at dine målindstillinger afspejler disse ændringer. Husk, at filtre, der redigerer webadresser, anvendes på de rå data, der kommer ind i din konto, inden målene behandles. Derfor skal dine mål- og tragtwebadresser afspejle det endelige, omskrevne format på webadressen. Eksempel:

Hvis dit websites adresse, http://www.mysite.com/directory/download/file.html, bliver redigeret af et filter, så det kommer til at se sådan ud: /download/file, , skal dit mål matche den endeligt filtrerede webadresse /download/file og ikke /directory/download/file.html.

Din målside er et download (f.eks. PDF)

Analytics sporer ikke downloads direkte som mål. Du kan dog identificere hændelser som mål. Se Mål for downloads for at få flere oplysninger.