Annonser länkar till felsidor

Kontrollera om din webbplats tillåter webbadressparametrar

När du länkar Analytics och Google Ads, aktiveras automatisk taggning av måladresser automatiskt. Med den här funktionen spårar Analytics information om klick på dina Google Ads-annonser, genom att måladresserna för Google Ads-sökord märks med parametern gclid=. Parametern visas i målsidesadressen.

Exempel
http://www.example.com/?gclid=12345abcd

Ett litet antal webbplatser tillåter inte webbadressparametrar, och visar därför en 404-felsida när en webbadress innehåller sådana parametrar. Om din webbplats inte tillåter webbadressparametrar, kan du be den webbansvariga att tillåta dem, eller så kan du inaktivera automatisk taggning.

Så här inaktiverar du automatisk taggning:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto på https://ads.google.com.
  2. Klicka på kugghjulet och välj Kontoinställningar.
  3. Klicka på fliken Inställningar och sedan på Redigera i avsnittet Spårning.
  4. Avmarkera kryssrutan Automatisk taggning av måladress.
  5. Klicka på Spara ändringar.