Mainosten linkki johtaa virhesivulle

Tarkista, salliiko verkkosivustosi URL-parametrit

Kun linkität Analytics ja Google Adsin, kohde-URL:n automaattinen taggaus käynnistetään automaattisesti. Google Ads ‑mainosten klikkaustietoja seurataan Analyticsissa siten, että Google Ads ‑avainsanojen kohde-URL-osoitteisiin lisätään gclid=-parametri. Kyseinen parametri näkyy aloitussivusi URL-osoitteessa.

Esimerkki
http://www.example.com/?gclid=12345abcd

Pieni osa verkkosivustoista ei salli URL-parametrien käyttämistä, vaan sivustot näyttävät 404-virhesivun, kun URL sisältää kyseisiä parametreja. Jos sivustosi ei salli URL-parametrien käyttämistä, voit pyytää verkkovastaavalta niiden sallimista tai voit ottaa automaattisen taggauksen pois käytöstä.

Automaattisen taggauksen poistaminen käytöstä:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tiliisi osoitteessa https://ads.google.com.
  2. Klikkaa rataskuvaketta ja valitse Tilin asetukset.
  3. Varmista, että olet Asetukset-välilehdessä ja klikkaa sitten Seuranta-osiossa Muokkaa.
  4. Tyhjennä Kohde-URL:n automaattinen taggaus -valintaruutu.
  5. Klikkaa Tallenna muutokset -painiketta.

Aiheeseen liittyvät resurssit