Aangepaste filtervelden

In de onderstaande tabellen vindt u elk beschikbaar veld en het doel ervan.

Content en verkeer
Filternaam Beschrijving
Aanvraag-URI Bevat de relatieve URL ofwel het gedeelte van de URL na de hostnaam. Bijvoorbeeld: voor http://www.google-analytics.com/requestURL/index.html?sample=text is de Aanvraag-URI /requestURL/index.html?sample=text
Hostnaam De volledige domeinnaam van de aangevraagde pagina. Bijvoorbeeld: voor http://www.google-analytics.com/requestURL/index.html?sample=text is de hostnaam www.google-analytics.com
Paginatitel De inhoud van de <title>-tags in de HTML van de geleverde pagina.
Verwijzing De externe verwijzende URL, indien aanwezig. Dit veld wordt alleen ingevuld voor de eerste externe verwijzende URL aan het begin van een sessie.
Bestemmings-URL campagne De doel-URL die is gedefinieerd in een campagne.
Kan niet worden gebruikt met dynamische zoekadvertenties of Shopping-campagnes waarvoor de doel-URL niet is ingesteld in de advertenties.
Type hit Het type hit (pagina, door de gebruiker gedefinieerd, transactie, item, kosten, gebeurtenis, sociaal, app-weergave of uitzondering).
Zoekterm Zoektermen die worden gebruikt in de interne zoekmachine van een property.
Zoekcategorie voor site Zoekopdrachten die zijn beperkt tot een specifieke categorie of specifiek gedeelte van een property (bijvoorbeeld Mannen).
Campagne of advertentiegroep
Filternaam Beschrijving
Campagnebron De campagnebron wordt gedefinieerd door de zoekopdracht van de getagde pagina. Dit is meestal de bron van de klik. Bijvoorbeeld: google. Deze variabele wordt automatisch gemaakt voor Google Ads-hits wanneer autotagging is aangezet via de Google Ads-interface.
Campagnemedium Weergavemethode. Het campagnemedium wordt gedefinieerd door de zoekopdracht van de getagde pagina. Deze verwijst doorgaans naar het medium waarmee het verzoek is gemaakt, bijvoorbeeld: Organisch, CPC of PPC. Deze variabele wordt automatisch gemaakt voor Google Ads-hits wanneer autotagging is aangezet via de Google Ads-interface.
Campagnenaam

De campagnenaam wordt gedefinieerd door de zoekopdracht van de getagde pagina. Deze waarde verwijst meestal naar de naam die aan de marketingcampagne is gegeven of die wordt gebruikt om de campagnebron te onderscheiden. Bijvoorbeeld: Oktobercampagne. Deze variabele wordt automatisch gemaakt voor Google Ads-hits wanneer autotagging is aangezet via de Google Ads-interface.

U kunt ook filteren op campagnenamen in Campaign Manager 360, Display & Video 360 en Search Ads 360.

Campagneadvertentiegroep De campagneadvertentiegroep wordt gedefinieerd door de zoekopdracht van de getagde pagina. Dit verwijst gewoonlijk naar de advertentiegroep die is gekoppeld aan het zoekwoord/de advertentie en de klik. Bijvoorbeeld: OktobercampagneAdvertenties. Deze variabele wordt automatisch gemaakt voor Google Ads-hits wanneer autotagging is aangezet via de Google Ads-interface.
Campagneterm De term die is gedefinieerd door de zoekopdracht van de getagde pagina. De campagneterm is meestal de term die is gebruikt om de advertentie te genereren uit de verwijzende bron of de campagnebron, zoals een zoekwoord. Deze variabele wordt automatisch gemaakt voor Google Ads-hits wanneer autotagging is aangezet via de Google Ads-interface.
Campagnecontent De campagne-inhoud wordt gedefinieerd door de zoekopdracht van de getagde pagina. De tag Content definieert meestal multivariate-testen of wordt gebruikt om campagnedoelvariabelen te distribueren in een advertentiecampagne. Deze variabele wordt automatisch gemaakt voor Google Ads-hits wanneer autotagging is aangezet via de Google Ads-interface.
Campagnecode De campagnecode wordt gedefinieerd door de zoekopdracht van de getagde pagina en kan worden gebruikt om te verwijzen naar een lookup-tabel voor de campagne of een diagram van de verwijzende codes die worden gebruikt om variabelen te definiëren in plaats van meerdere zoekopdrachttags.
Campagneverwijzingspad De verwijzende kanalen voor conversies die zijn toegeschreven aan de campagne.
E-commerce
Filternaam Beschrijving
Land e-commercetransactie De variabele voor het land van de transactie verwijst naar het land dat is gedefinieerd door het transactieproces.
Regio e-commercetransactie De variabele voor de regio van de transactie verwijst naar de regio die is gedefinieerd door het transactieproces.
Plaats e-commercetransactie De variabele voor de plaats van de transactie verwijst naar de plaats die is gedefinieerd door het transactieproces.
E-commercewinkel of orderlocatie De tag voor de transactiepartner beschrijft de winkel of de verwerkende site die de partner is.
Naam e-commerceartikel De naam van het artikel dat in een e-commercetransactie wordt verhandeld.
Code e-commerceartikel De ID of het codenummer dat is gegeven aan het artikel dat wordt verhandeld in de e-commercetransactie.
Variant e-commerceartikel Een aangepaste e-commercevariabele, die vooral wordt gebruikt om onderscheidende informatie over artikelen op te slaan. Dit veld bevat bijvoorbeeld mogelijk 'blauw' en 'wit' als onderscheidende kenmerken van twee verder identieke sweatshirts met capuchons.
ID e-commercetransactie De ID of het codenummer dat is gegeven aan de e-commercetransactie.
Valutacode e-commercetransactie De valutacode die is gebruikt in de transactie.
Doelgroep/gebruikers
Filternaam Beschrijving
Browser De naam van de browser (zoals Chrome of Firefox)
Browserversie De hoofdversie van de browser.
Browserformaat De pixelafmetingen van het weergavegebied van de browser.
Platform besturingssysteem Het besturingssysteemplatform.
Versie besturingssysteem De hoofdversie van het besturingssysteem.
Taalinstellingen De taalinstelling in de browservoorkeuren.
Schermresolutie

De resolutie van het scherm, zoals bepaald door de browser.

Opmerking: Chrome heeft updates geïmplementeerd om de privacy van gebruikers te verbeteren: het detailniveau van gegevens dat via de browser beschikbaar is, is verlaagd. Door deze updates zijn er nu mogelijk weinig of geen gegevens beschikbaar in dit veld.
Schermkleuren Het aantal schermkleuren van het scherm, zoals bepaald door de browser.
Is Java ingeschakeld? Deze variabele beschrijft of Java aanstaat in de browser. Mogelijke waarden zijn Ja en Nee.
Flash-versie Deze variabele beschrijft welke versie van Flash is geïnstalleerd in de browser.
Verbindingssnelheid De verbindingssnelheid, zoals bepaald door de internetverbinding die de browser heeft gedetecteerd.
Type Nieuwe gebruiker of terugkerende gebruiker, op basis van Analytics-ID's.
Internetprovider De internetprovider die is geregistreerd voor het IP-adres dat wordt gebruikt voor toegang tot internet.
Domein van internetprovider Het geografische domein van de internetprovider.
IP-adres Het IP-adres.
IP-versie De IP-versie (IPV4, IPV6).
Locatie
Filternaam Beschrijving
Land Het land waaruit de gegevens afkomstig zijn.
Regio De regio waaruit de gegevens afkomstig zijn.
Stad De plaats waaruit de gegevens afkomstig zijn.
Gebeurtenis
Filternaam Beschrijving
Gebeurteniscategorie De categorie die is toegewezen aan een gebeurtenis (bijvoorbeeld Video's of Downloads).
Gebeurtenisactie De actie die is toegewezen aan een gebeurtenis (bijvoorbeeld 'Afspelen', 'Whitepaper downloaden').
Gebeurtenislabel Het label dat is toegewezen aan een gebeurtenis (een door u gekozen beschrijvende tekenreeks).
Overig
Filternaam Beschrijving
Aangepast veld 1 Een leeg aangepast veld voor de opslag van waarden tijdens filterberekeningen. Gegevens worden niet permanent in dit veld opgeslagen, maar kunnen worden geschreven naar Aangepast veld 1 of 2 om door een volgend filter te worden gebruikt.
Aangepast veld 2 Een leeg aangepast veld voor de opslag van waarden tijdens filterberekeningen. Gegevens worden niet permanent in dit veld opgeslagen, maar kunnen worden geschreven naar Aangepast veld 1 of 2 om door een volgend filter te worden gebruikt.
Door de gebruiker gedefinieerd Deze variabelen kunnen worden ingesteld door JavaScript aan te passen via de velden GATC of E-commerce, of via variabelen in een trackinglink.
App
Filternaam Beschrijving
ID voor app Gewoonlijk de pakket-ID voor de app in de app-store waarin deze verkrijgbaar is (bijvoorbeeld com.google.android.apps.app-naam}. Kan ook een tekenreeks zijn die wordt gebruikt om de app te identificeren. Geconfigureerd in de app door de ontwikkelaar.
ID voor app-installatieprogramma De ID voor de app-winkel waaruit de app is geïnstalleerd of een tekenreeks die wordt gebruikt om de app-winkel te identificeren. Geconfigureerd in de app door de ontwikkelaar.
App-naam De weergavenaam van de app (bijvoorbeeld Gmail, Maps). Geconfigureerd in de app door de ontwikkelaar.
App-versie Het versienummer van de app. Geconfigureerd in de app door de ontwikkelaar.
Schermlabel Het label voor een specifiek scherm in een app of de logische naam voor een vergelijkbare webpagina wanneer dezelfde inhoud wordt weergegeven in een app en op een website.
App? Of de hit afkomstig is uit een app. Als u dit instelt op Nee, worden alle hits uit de app weggefilterd (waaronder hits als transacties). Mogelijke waarden zijn Ja en Nee.
Fatale uitzondering? Of de uitzondering fataal was. Mogelijke waarden zijn Ja en Nee.
Uitzonderingsbeschrijving De beschrijving van de uitzondering. Ingesteld door de ontwikkelaar wanneer uitzonderingshits worden verzonden.
Mobiel apparaat
Filternaam Beschrijving
Mobiel? Mogelijke waarden zijn Ja en Nee. Of het apparaat een mobiel apparaat is (zoals telefoon, tablet, mobiele gameconsole).
Tablet? Mogelijke waarden zijn Ja en Nee. Of het apparaat een tablet is.
Qwerty-toetsenbord? Mogelijke waarden zijn Ja en Nee. Of het apparaat is uitgerust met een Qwerty-toetsenbord.
NFC-ondersteuning? Mogelijke waarden zijn Ja en Nee.

Of het apparaat geschikt is voor NFC (Near Field Communication).

Opmerking: Chrome heeft updates geïmplementeerd om de privacy van gebruikers te verbeteren: het detailniveau van gegevens dat via de browser beschikbaar is, is verlaagd. Door deze updates zijn er nu mogelijk weinig of geen gegevens beschikbaar in dit veld.
Mobiele radio? Mogelijke waarden zijn Ja en Nee.

Of het apparaat een mobiele radioverbinding heeft om te bellen en/of data-abonnementen te gebruiken (zoals 3G, 4G).

Opmerking: Chrome heeft updates geïmplementeerd om de privacy van gebruikers te verbeteren: het detailniveau van gegevens dat via de browser beschikbaar is, is verlaagd. Door deze updates zijn er nu mogelijk weinig of geen gegevens beschikbaar in dit veld.
Wifi-ondersteuning? Mogelijke waarden zijn Ja en Nee.

Of het apparaat wifi-verbindingen ondersteunt.

Opmerking: Chrome heeft updates geïmplementeerd om de privacy van gebruikers te verbeteren: het detailniveau van gegevens dat via de browser beschikbaar is, is verlaagd. Door deze updates zijn er nu mogelijk weinig of geen gegevens beschikbaar in dit veld.
Merknaam voor mobiel

De merknaam waaronder het apparaat op de markt is gebracht. Een apparaat kan zijn voorzien van het merk van een OEM (zoals Samsung, Nokia) of een provider (zoals Verizon, NTT DoCoMo).

Opmerking: Chrome heeft updates geïmplementeerd om de privacy van gebruikers te verbeteren: het detailniveau van gegevens dat via de browser beschikbaar is, is verlaagd. Door deze updates zijn er nu mogelijk weinig of geen gegevens beschikbaar in dit veld.
Modelnaam voor mobiel

De modelnaam van het mobiele apparaat. Een OEM kan dezelfde modelnaam gebruiken voor meerdere providers of regio's (bijvoorbeeld Galaxy Nexus, iPhone) of verschillende modelnamen gebruiken voor verschillende providers of regio's (de Galaxy S3 heeft bijvoorbeeld de modelnaam SGH-T999 in de Verenigde Staten, maar de modelnaam GT-I9300 in Duitsland).

Opmerking: Chrome heeft updates geïmplementeerd om de privacy van gebruikers te verbeteren: het detailniveau van gegevens dat via de browser beschikbaar is, is verlaagd. Door deze updates zijn er nu mogelijk weinig of geen gegevens beschikbaar in dit veld.
Marketingnaam voor mobiel

De marketingnaam voor een apparaat kan verschillende modelnamen bevatten voor verschillende providers/regio's. Galaxy S3 is bijvoorbeeld de marketingnaam voor hetzelfde apparaat dat 2 verschillende modellen heeft (modelnaam voor mobiel).

Opmerking: Chrome heeft updates geïmplementeerd om de privacy van gebruikers te verbeteren: het detailniveau van gegevens dat via de browser beschikbaar is, is verlaagd. Door deze updates zijn er nu mogelijk weinig of geen gegevens beschikbaar in dit veld.
Mobiele aanwijsmethode

Primaire invoermethode (bijvoorbeeld fysiek toetsenbord, schermtoetsenbord).

Opmerking: Chrome heeft updates geïmplementeerd om de privacy van gebruikers te verbeteren: het detailniveau van gegevens dat via de browser beschikbaar is, is verlaagd. Door deze updates zijn er nu mogelijk weinig of geen gegevens beschikbaar in dit veld.
Sociaal
Filternaam Beschrijving
Sociaal netwerk Het sociale netwerk waar de actie heeft plaatsgevonden (bijvoorbeeld Google+, Facebook).
Sociale actie De sociale actie die is uitgevoerd op het sociale netwerk (wanneer een gebruiker op Google+ bijvoorbeeld op de +1 knop klikt, is de sociale actie plus.
Sociale target Het doel van de sociale actie (bijvoorbeeld de content waarvoor u op +1 heeft geklikt), gewoonlijk een URL, maar kan elke tekst zijn.
Aangepaste dimensies
Filternaam Beschrijving
uw aangepaste dimensie Aangepaste dimensies die u heeft gemaakt, worden hier weergegeven. Gebruik voor uw aangepaste dimensies unieke namen, zodat u makkelijk onderscheid kunt maken tussen de dimensies in deze lijst.

Meer informatie over aangepaste dimensies en over dimensiebereik.