Omat suodatinkentät

Seuraavissa taulukoissa luetellaan käytettävissä olevat kentät ja niiden tarkoitukset.

Sisältö ja liikenne
Suodattimen nimi Kuvaus
Pyynnön URI-tunniste Kenttä sisältää suhteellisen URL-osoitteen tai URL-osoitteen osan verkkotunnuksen jälkeen. Esimerkiksi osoitteen http://www.google-analytics.com/requestURL/index.html?sample=text pyynnön URI-tunniste on /requestURL/index.html?sample=text.
Verkkotunnus Kenttä on pyydetyn sivun täydellinen verkkotunnus. Esimerkiksi osoitteen http://www.google-analytics.com/requestURL/index.html?sample=text isäntänimi on www.google-analytics.com.
Sivun otsikko Kenttä sisältää toimitetun sivun HTML-koodissa olevien <title>-tunnisteiden sisällön.
Viittaus Kenttä sisältää ulkoisen viittaavan sivun, jos sellainen on. Kenttä täytetään vain istunnon alussa olevaa ensimmäistä ulkoista viittausta varten.
Kampanjan kohde-URL-osoite Kenttä sisältää kampanjassa määritetyn kohde-URL-osoitteen.
Kenttä ei ole yhteensopiva sellaisten dynaamisten hakumainosten tai Shopping-kampanjoiden kanssa, joiden kohde-URL-osoitetta ei ole määritetty mainoksissa.
Osuman tyyppi Kenttä sisältää osuman tyypin (sivu, käyttäjän määrittämä, liiketapahtuma, kohde, hinta, tapahtuma, sosiaalinen media, sovelluksen katselukerta tai poikkeus).
Hakutermi Kenttä sisältää mittauskokonaisuuden sisäisessä hakukoneessa käytetyt hakutermit.
Sivustohaun kategoria Kenttä sisältää mittauskokonaisuuden tiettyyn kategoriaan tai alueeseen (esimerkiksi "Miehille") rajoitetut haut.
Kampanja tai mainosryhmä
Suodattimen nimi Kuvaus
Kampanjan lähde Tagatun sivun pyyntökysely määrittää kampanjan lähteen. Tämä tarkoittaa yleensä klikkauksen tuottanutta resurssia. Esimerkki: "google". Muuttuja luodaan automaattisesti Google Adsin osumille, kun automaattinen taggaus otetaan käyttöön Google Adsin käyttöliittymästä.
Kampanjan tulotapa Jakelutapa. Tagatun sivun pyyntökysely määrittää kampanjan tulotavan. Tämä yleensä viittaa pyynnön luonnissa käytettyyn tulotapaan, esimerkiksi orgaaninen, klikkauskohtainen hinta tai klikkauskohtainen maksu. Muuttuja luodaan automaattisesti Google Adsin osumille, kun automaattinen taggaus otetaan käyttöön Google Adsin käyttöliittymästä.
Kampanjan nimi

Tagatun sivun pyyntökysely määrittää kampanjan nimen. Tämä yleensä viittaa nimeen, joka on annettu markkinointikampanjalle tai jolla kampanjan lähde erotetaan. Esimerkki: LokakuuKampanja. Muuttuja luodaan automaattisesti Google Adsin osumille, kun automaattinen taggaus otetaan käyttöön Google Adsin käyttöliittymästä.

Voit suodattaa myös Campaign Manager 360:n, Display & Video 360:n ja Search Ads 360:n kampanjoiden nimien perusteella.

Kampanjan mainosryhmä Tagattu pyyntökysely määrittää kampanjan mainosryhmän. Tämä viittaa yleensä mainosryhmään, joka liittyy avainsanaan/mainosaineistoon ja klikkaukseen. Esimerkki: LokakuunKampanjanMainokset. Muuttuja luodaan automaattisesti Google Adsin osumille, kun automaattinen taggaus otetaan käyttöön Google Adsin käyttöliittymästä.
Kampanjatermi Tagatun sivun pyyntökyselyn määrittämä termi. Kampanjatermi viittaa yleensä termiin, jolla luodaan mainos viittauslähteestä tai kampanjalähteestä, kuten avainsanasta. Muuttuja luodaan automaattisesti Google Adsin osumille, kun automaattinen taggaus otetaan käyttöön Google Adsin käyttöliittymästä.
Kampanjan sisältö Tagattu pyyntökysely määrittää kampanjan sisällön. Sisältötunniste määrittää yleensä monimuuttujatestin tai sillä erotetaan kampanjan kohdemuuttujat mainoskampanjassa. Muuttuja luodaan automaattisesti Google Adsin osumille, kun automaattinen taggaus otetaan käyttöön Google Adsin käyttöliittymästä.
Kampanjakoodi Tagatun pyyntökyselyn määrittämää kampanjakoodia voidaan käyttää viittaamaan kampanjan muunnostaulukkoon tai viittauskoodien kaavioon, joilla muuttujat määritetään useiden pyyntökyselytunnisteiden sijasta.
Kampanjan viittausten reitti Kampanjan ansioksi luettujen konversioiden viittauskanavat
Verkkokauppa
Suodattimen nimi Kuvaus
Verkkokaupan tapahtumamaa Tapahtuman maamuuttuja osoittaa tapahtumaprosessissa määritetyn maan.
Verkkokaupan tapahtuma-alue Tapahtuman aluemuuttuja osoittaa tapahtumaprosessissa määritetyn maan.
Verkkokauppatapahtuman kaupunki Tapahtuman kaupunkimuuttuja ilmoittaa kaupungin, jossa kauppatapahtuma on syntynyt.
Verkkokaupan tai tilauksen sijainti Tapahtuman kumppanuustunniste ilmoittaa kyseisen myymälän tai käsittelysivuston.
Verkkokauppatuotteen nimi Verkkokauppatapahtuman aiheelle annettu nimi.
Verkkokauppatuotteen koodi Verkkokauppatapahtuman nimikkeelle annettu tunnus tai koodinumero.
Verkkokauppatuotteen muunnelma Muokattu verkkokauppamuuttuja, jolla yleensä tallennetaan nimikkeistä yksilöiviä tietoja. Kentässä voi olla esimerkiksi teksti "sininen" tai "valkoinen" erottamassa kahta muuten samanlaista hupparia.
Verkkokauppatapahtuman tunnus Verkkokauppatapahtumalle annettu tunnus tai koodinumero.
Verkkokauppatapahtuman valuuttakoodi Tapahtumassa käytetty valuuttakoodi
Yleisö/käyttäjät
Suodattimen nimi Kuvaus
Selain Selaimen nimi (kuten Chrome tai Firefox).
Selainversio Selaimen pääversio
Selaimen koko Selaimen näyttöalueen kuvapistemitat.
Käyttöjärjestelmä Käyttöjärjestelmäalusta.
Käyttöjärjestelmäversio Käyttöjärjestelmän pääversio.
Kieliasetukset Selaimen kieliasetus.
Näyttötarkkuus

Selainohjelmasta määritelty näytön resoluutio.

Huom. Chromessa on otettu käyttöön päivityksiä, jotka parantavat käyttäjien yksityisyyttä vähentämällä selaimen kautta saatavilla olevan datan tarkkuutta. Päivitysten seurauksena kentässä voi olla saatavilla vain vähän tai ei lainkaan dataa.
Näytön värit Selainohjelmasta määritellyt näytön väriominaisuudet.
Onko Java käytössä? Javaa koskeva muuttuja ilmaisee, onko Java käytössä selaimessa. Mahdolliset arvot ovat Kyllä ja Ei.
Flash-versio Flash-versiota koskeva muuttuja kuvaa, mikä Flash-versio on asennettu selainohjelmaan.
Yhteysnopeus Yhteysnopeus selaimen ilmoittaman internetyhteyden perusteella.
Tyyppi Analytics-tunnusten mukaan joko Uusi käyttäjä tai Palaava käyttäjä
Internetpalveluntarjoaja Internetpalveluntarjoaja, joka on rekisteröity internetin käytön yhteydessä käytettyyn IP-osoitteeseen
Internetpalveluntarjoajan verkkotunnus Internetpalveluntarjoajan maantieteellinen verkkotunnus
IP-osoite IP-osoite
IP-versio IP-versio (joko IPV4 tai IPV6)
Sijainti
Suodattimen nimi Kuvaus
Maa Maa, josta tiedot ovat peräisin.
Alue Alue, jolta tiedot ovat peräisin.
Kaupunki Kaupunki, josta tiedot ovat peräisin.
Tapahtuma
Suodattimen nimi Kuvaus
Tapahtumaluokka Tapahtumalle määritetty luokka (esimerkiksi Videot tai Lataukset).
Tapahtuman toiminto Tapahtumalle määritetty toiminto (esimerkiksi Toista, Lataa tekninen tiedote).
Tapahtuman tunniste Tapahtumalle määritetty tunniste (vapaavalintainen kuvaileva merkkijono)
Muu
Suodattimen nimi Kuvaus
Oma kenttä 1 Tyhjä oma kenttä arvojen tallentamiseksi suodatinlaskennan aikana. Dataa ei tallenneta kenttään pysyvästi, mutta se voidaan kirjoittaa Omaan kenttään 1 tai 2 tulevassa suodattimessa käyttöä varten.
Oma kenttä 2 Tyhjä oma kenttä arvojen tallentamiseksi suodatinlaskennan aikana. Dataa ei tallenneta kenttään pysyvästi, mutta se voidaan kirjoittaa Omaan kenttään 1 tai 2 tulevassa suodattimessa käyttöä varten.
Käyttäjän määrittämä Muuttujat voidaan asettaa muokkaamalla JavaScriptia Google Analyticsin seurantakoodin (GATC), verkkokauppakenttien tai seurantalinkin muuttujien kautta.
Sovellus
Suodattimen nimi Kuvaus
Sovellustunnus Tämä on tavallisesti sovelluspakkauksen tunnus siinä sovelluskaupassa, josta se on saatavissa (esimerkiksi com.google.android.apps.sovelluksen_nimi. Tämä voi olla myös merkkijono, josta sovelluksen tunnistaa. Kehittäjä määrittää tämän sovelluksessa.
Sovelluksen asentajan tunnus Tämä on tavallisesti sen sovelluskaupan tunnus, josta sovellus asennettiin, tai sovelluskaupan tunnistamiseen käytetty merkkijono. Kehittäjä määrittää tämän tunnuksen sovelluksessa.
Sovelluksen nimi Sovelluksen näyttönimi (esimerkiksi Gmail tai Maps). Kehittäjä määrittää tämän sovelluksessa.
Sovellusversio Sovelluksen versionumero. Kehittäjän määrittämä sovelluksessa.
Näkymän tunniste Tietyn sovelluksessa olevan näkymän tunniste tai vastaavan verkkosivun looginen nimi, jos sama sisältö näkyy sekä sovelluksessa että verkkosivustossa.
Sovellus? Onko osuma peräisin sovelluksesta? Jos arvo on EI, kaikki sovelluksen osumat suodatetaan pois (myös tapahtumat). Mahdolliset arvot ovat Kyllä ja Ei.
Vakava poikkeus? Kenttä osoittaa, oliko poikkeus vakava. Mahdolliset arvot ovat Kyllä ja Ei.
Poikkeuksen kuvaus Poikkeuksen kuvaus. Kehittäjä määrittää tämän poikkeusosumien lähettämisen yhteydessä.
Mobiililaite
Suodattimen nimi Kuvaus
Mobiililaite? Mahdolliset arvot ovat Kyllä ja Ei. Kenttä osoittaa, onko laite mobiililaite (esimerkiksi puhelin, tablet-laite, mobiilipelilaite).
Tablet-laite? Mahdolliset arvot ovat Kyllä ja Ei. Kenttä osoittaa, onko laite tablet-laite.
Qwerty-näppäimistö? Mahdolliset arvot ovat Kyllä ja Ei. Kenttä osoittaa, onko laitteessa qwerty-näppäimistö.
NFC-tuki? Mahdolliset arvot ovat Kyllä ja Ei.

Kenttä osoittaa, tukeeko laite Near Field Communication -teknologiaa.

Huom. Chromessa on otettu käyttöön päivityksiä, jotka parantavat käyttäjien yksityisyyttä vähentämällä selaimen kautta saatavilla olevan datan tarkkuutta. Päivitysten seurauksena kentässä voi olla saatavilla vain vähän tai ei lainkaan dataa.
Matkapuhelinverkko? Mahdolliset arvot ovat Kyllä ja Ei.

Kenttä osoittaa, onko laitteessa mobiiliverkkoyhteys soittamista tai tiedonsiirtoa (esimerkiksi 3G, 4G) varten.

Huom. Chromessa on otettu käyttöön päivityksiä, jotka parantavat käyttäjien yksityisyyttä vähentämällä selaimen kautta saatavilla olevan datan tarkkuutta. Päivitysten seurauksena kentässä voi olla saatavilla vain vähän tai ei lainkaan dataa.
WiFi-tuki? Mahdolliset arvot ovat Kyllä ja Ei.

Kenttä osoittaa, tukeeko laite langattomia verkkoyhteyksiä.

Huom. Chromessa on otettu käyttöön päivityksiä, jotka parantavat käyttäjien yksityisyyttä vähentämällä selaimen kautta saatavilla olevan datan tarkkuutta. Päivitysten seurauksena kentässä voi olla saatavilla vain vähän tai ei lainkaan dataa.
Mobiililaitteen tuotemerkki

Tuotemerkki, jolla laite on tuotu markkinoille. Laite voi saada brändinsä laitevalmistajalta (esimerkiksi Samsung, Nokia) tai operaattorilta (esimerkiksi Verizon, NTT DoCoMo).

Huom. Chromessa on otettu käyttöön päivityksiä, jotka parantavat käyttäjien yksityisyyttä vähentämällä selaimen kautta saatavilla olevan datan tarkkuutta. Päivitysten seurauksena kentässä voi olla saatavilla vain vähän tai ei lainkaan dataa.
Mobiililaitteen mallinimi

Mobiililaitteen mallin nimi. Laitevalmistaja voi käyttää samaa mallinimeä useille operaattoreille tai kieli- ja maa-asetuksiin (esimerkiksi Galaxy Nexus, iPhone) tai eri mallinimiä operaattorin tai kieli- ja maa-asetuksen mukaan (esimerkiksi Galaxy S3:n mallinimi on SGH-T999 Yhdysvalloissa ja GT-I9300 Saksassa).

Huom. Chromessa on otettu käyttöön päivityksiä, jotka parantavat käyttäjien yksityisyyttä vähentämällä selaimen kautta saatavilla olevan datan tarkkuutta. Päivitysten seurauksena kentässä voi olla saatavilla vain vähän tai ei lainkaan dataa.
Mobiililaitteen markkinointinimi

Laitteella, jolla on sama markkinointinimi, voi olla eri mallinimiä operaattorin tai kieli- ja maa-asetuksen mukaan. Esimerkiksi laitteesta, jonka markkinointinimi on Galaxy S3, on olemassa kaksi eri mallia (mobiililaitteen mallinimeä).

Huom. Chromessa on otettu käyttöön päivityksiä, jotka parantavat käyttäjien yksityisyyttä vähentämällä selaimen kautta saatavilla olevan datan tarkkuutta. Päivitysten seurauksena kentässä voi olla saatavilla vain vähän tai ei lainkaan dataa.
Mobiiliohjaustapa

Ensisijainen tietojen syöttötapa (esimerkiksi fyysinen näppäimistö tai virtuaalinäppäimistö)

Huom. Chromessa on otettu käyttöön päivityksiä, jotka parantavat käyttäjien yksityisyyttä vähentämällä selaimen kautta saatavilla olevan datan tarkkuutta. Päivitysten seurauksena kentässä voi olla saatavilla vain vähän tai ei lainkaan dataa.
Some
Suodattimen nimi Kuvaus
Sosiaalinen verkosto Sosiaalisen median verkosto, jossa toiminto tapahtui (esimerkiksi Google+, Facebook).
Sosiaalisen median toiminto Sosiaalisessa mediassa tapahtuva some-toiminta (esimerkiksi käyttäjän klikatessa +1-painiketta some-toiminta on lisäys)
Some-toiminnan kohde Some-toiminnan kohde (esimerkiksi sisältö, jonka kohdalla klikkasit +1-painiketta); tyypillisesti URL-osoite, mutta voi olla myös mikä tahansa muu teksti
Omat ulottuvuudet
Suodattimen nimi Kuvaus
oma ulottuvuus Mahdollisesti luomasi omat ulottuvuudet on lueteltu tässä. Lisää omille ulottuvuuksille yksilölliset nimet, jotta voit erottaa ne helposti toisistaan.

Lue lisää omista ulottuvuuksista ja ulottuvuuksien laajuudesta.