Denna artikel handlar om Universal Analytics-egendomar som upphör att bearbeta data den 1 juli 2023 (1 oktober 2023 för Analytics 360-egendomar). Börja använda en Google Analytics 4-egendom om du inte redan har gjort det.

Dollartecken ($)

Dollartecknet matchar de föregående, angränsande tecknen i slutet av en sträng.

Till exempel matchar för$:

• Absolut inte därför
  • Det är inte du som för
  • Matcha tecknen som står framför

Däremot matchar för$ inte:

• Absolut inte därför.
  • Det är inte du som för.
  • Matcha tecknen som står framför.

De tre raderna ovan slutar allihop med tecknen ör. istället för med tecknen för som du matchar med det reguljära uttrycket.

Använd denna typ av reguljära uttryck för att skapa segment, filter eller målsteg som matchar en URI. Om du till exempel testar hur effektiv en ny .htm-version av en sida är jämfört med en äldre .html-version kan du identifiera versionerna separat med reguljära uttryck som:

• email-signup\.htm$
  • email-signup\.html$

Använ snedstrecket för att undvika punkten och se till att uttrycket tolkas bokstavligen.