Dit artikel gaat over Universal Analytics-property's, die vanaf 1 juli 2023 geen gegevens meer verwerken (1 oktober 2023 voor Analytics 360-property's). Ga aan de slag met een Google Analytics 4-property als u dat nog niet heeft gedaan.

Dollarteken ($)

Het dollarteken geeft de voorgaande naastliggende tekens aan het eind van een tekenreeks aan.

end$ levert bijvoorbeeld de volgende resultaten op:

• Niet aangetekend
  • We zijn er nog niet, het is nog een heel end
  • Dat is algemeen bekend

end$ levert echter niet de volgende resultaten op:

• Niet aangetekend.
  • We zijn er nog niet, het is nog een heel end.
  • Dat is algemeen bekend.

De laatste drie regels eindigen allemaal op nd. en niet op de reguliere expressie end die u heeft opgegeven.

Gebruik dit type reguliere expressie om segmenten, filters of doelstappen te maken die overeenkomen met een URI. Als u bijvoorbeeld de doeltreffendheid van een nieuwe htm-versie van een pagina wilt testen in vergelijking met die van de oudere html-versie, kunt u de versies afzonderlijk aanduiden met reguliere expressies als:

• email-aanmelden\.htm$
  • email-aanmelden\.html$

Gebruik de backslash om ervoor te zorgen dat de punt letterlijk wordt geïnterpreteerd.