Dollartegn ($)

Dollartegnet matcher de foregående, nabostillede tegn i slutningen af en streng.

Eksempelvis matcher der$ følgende:

• Suspender
  • Gad vide, hvor vi ender
  • Match de tegn, der vises der

Men der$ matcher ikke følgende:

• Suspender.
  • Gad vide, hvor vi ender.
  • Match de tegn, der vises der.

Ovenstående tre linjer slutter alle med er. i stedet for tegnene der, som det regulære udtryk matcher.

Brug denne type regulært udtryk til at oprette segmenter, filtre eller måltrin, der matcher et URI. Hvis du f.eks. tester effektiviteten af en ny .htm-version af en side ift. en ældre .html-version, kan du skelne mellem versionerne vha. regulære udtryk som disse:

• e-mailtilmelding\.htm$
  • e-mailtilmelding\.html$

Brug en omvendt skråstreg til at "escape" punktummet og sikre, at det fortolkes bogstaveligt.