Denna artikel handlar om Universal Analytics. Om du använder nästa generation av Google Analytics kan du läsa mer i avsnittet för Google Analytics 4-egendomar i detta hjälpcenter.

Insättningstecken (^)

Använd insättningstecknet när du vill matcha angränsande tecken i början av en sträng.

Exempel: ^St matchar:

• Starta här
  • Stå här
  • Stanna här

^St matchar inte:

• 1 Starta här
  • 2 Stå här
  • 3 Stanna här

Ovanstående tre rader börjar med en siffra och ett blanksteg, inte med bokstäverna ”St”.

Använd den här typen av reguljärt uttryck när du vill skapa segment, filter eller målsteg som matchar en URI. Om du till exempel vill isolera data för en viss sidkatalog kan du använda uttryck som

• ^/herr/ (matchar www.example.com/herr/)
  • ^/dam/ (matchar www.example.com/dam/).