Inlasteken (^)

Gebruik het inlasteken om de volgende naastliggende tekens te vinden als die aan het begin van een tekenreeks staan.

Met ^St krijgt u bijvoorbeeld:

• Start hier
  • Sta hier
  • Stop hier

Met ^St krijgt u echter niet:

• 1 Start hier
  • 2 Sta hier
  • 3 Stop hier

De voorgaande drie regels beginnen met een cijfer en een spatie, niet met de letters 'St'.

Gebruik dit type reguliere expressie voor het maken van segmenten, filters of doelstappen die overeenkomen met een URI. Als u bijvoorbeeld gegevens wilt isoleren voor een bepaalde directory met pagina's, kunt u expressies gebruiken zoals:

• ^/heren/ (vindt www.voorbeeld.com/heren/)
  • ^/dames/ (vindt www.voorbeeld.com/dames/)