Cirkumfleks (^)

Brug cirkumflekset til at matche følgende nabostillede tegn i starten af en streng.

^St matcher f.eks. følgende:

• Start her
  • Stå her
  • Stop her

^St matcher imidlertid ikke følgende:

• 1 Start her
  • 2 Stå her
  • 3 Stop her

Ovenstående tre linjer starter med et ciffer og et mellemrum og ikke med bogstaverne "St".

Brug denne type regulært udtryk til at oprette segmenter, filtre eller måltrin, der matcher et URI. Hvis du f.eks. har brug for at isolere dataene for et bestemt indeks af sider, kan du bl.a. bruge følgende udtryk:

• ^/herrer/ (matcher www.eksempel.dk/herrer/)
  • ^/damer/ (matcher www.eksempel.dk/damer/)