Spørsmålstegn (?), plusstegn (+) og asterisker (*)

Spørsmålstegn (?)

Et spørsmålstegn (?) matcher det foregående tegnet null ganger eller én gang.

10? samsvarer for eksempel med følgende:

• 1
  • 10
Eksempel

Samsvar en IP-adresse med ett eller to sifre i den siste gruppen.

216\.239\.32\.\d\d? samsvarer for eksempel med følgende:

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34

I dette eksempelet brukes omvendt skråstrek for å escape-kode punktum og \d for å samsvare et hvilket som helst tall.

Plusstegn (+)

Plusstegnet (+) matcher det foregående tegnet én eller flere ganger.

10+ samsvarer for eksempel med følgende:

• 10
  • 100
  • 1000
  • osv.
Eksempel

Samsvar en IP-adresse med ett eller flere sifre i den siste gruppen.

216\.239\.32\.\d+ samsvarer for eksempel med følgende:

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34
  • 216.239.32.567

I dette eksempelet brukes omvendt skråstrek for å escape-kode punktum og \d for å samsvare et hvilket som helst tall.

Stjerne (*)

En stjerne (asterisk) samsvarer null eller flere ganger med det foregående tegnet.

10* samsvarer for eksempel med følgende:

• 1
  • 10
  • 100
  • 1000
  • osv.
Eksempel

Samsvar en IP-adresse med ett eller flere sifre i den siste gruppen.

216\.239\.32\.\d* samsvarer for eksempel med følgende:

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34
  • 216.239.32.567

I dette eksempelet brukes omvendt skråstrek for å escape-kode punktum og \d for å samsvare et hvilket som helst tall.

Hvis du trenger å matche flere tegn enn bare det foregående, kan du kombinere asterisk og punktum (.*). Punktum matcher et hvilket som helst foregående element, og stjernen matcher et slikt element null eller flere ganger. Dermed kan du matche alle URI-er som begynner og slutter med de samme tegnene, uavhengig av hvor mange tegn som finnes imellom. /menn/.*html samsvarer for eksempel med følgende:

• /menn/skjorter/oxford.html
  • /menn/skjorter/oxford/kortermet.html