Frågetecken (?), plustecken (+), asterisk (*)

Frågetecken (?)

Frågetecken (?) matchar det föregående tecknet noll gånger eller en gång.

Exempel: 10? matchar :

• 1
  • 10
Exempel

Matcha en IP-adress med en eller två siffror i det sista avsnittet.

Exempel: 216\.239\.32\.\d\d? matchar :

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34

I det här exemplet används omvänt snedstreck för att tolka avgränsaren och \d för att matcha valfri siffra.

Plustecken (+)

Plustecknet (+) matchar det föregående tecknet en gång eller fler.

Exempel: 10+ matchar:

• 10
  • 100
  • 1000
  • osv.
Exempel

Matcha en IP-adress med en eller fler siffror i det sista avsnittet.

Exempel: 216\.239\.32\.\d+ matchar

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34
  • 216.239.32.567

I det här exemplet används omvänt snedstreck för att tolka avgränsaren och \d för att matcha valfri siffra.

Asterisk (*)

Asterisken matchar det föregående tecknet noll eller flera gånger.

Exempel: 10* matchar

• 1
  • 10
  • 100
  • 1000
  • osv.
Exempel

Matcha en IP-adress med en eller fler siffror i det sista avsnittet.

Exempel: 216\.239\.32\.\d* matchar

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34
  • 216.239.32.567

I det här exemplet används omvänt snedstreck för att tolka avgränsaren och \d för att matcha valfri siffra.

Om du behöver matcha mer än bara det föregående tecknet kan du kombinera asterisken med en punkt (.*). Punkten matchar ett föregående tecken och sedan matchar asterisken detta tecken noll eller flera gånger. På så sätt kan du matcha sådant som alla URI:er som börjar och slutar med samma tecken, oavsett hur många tecken som finns däremellan. Till exempel matchar /herr/.*html

• /herr/skjortor/oxford.html
  • /herr/skjortor/oxford/kortarm.html