Dit artikel gaat over Universal Analytics-property's, die vanaf 1 juli 2023 geen gegevens meer verwerken (1 oktober 2023 voor Analytics 360-property's). Ga aan de slag met een Google Analytics 4-property als u dat nog niet heeft gedaan.

Vraagteken (?), plusteken (+), sterretje (*)

Vraagteken (?)

Het vraagteken (?) geeft aan dat het voorgaande teken nul of één keer mag voorkomen.

10? levert bijvoorbeeld de volgende resultaten op:

• 1
  • 10
Voorbeeld

U wilt IP-adressen met één of twee cijfers in het laatste deel weergeven.

Als u bijvoorbeeld 216\.239\.32\.\d\d? invoert, krijgt u de volgende resultaten:

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34

In dit voorbeeld worden de backslashes gebruikt om ervoor te zorgen dat de punten letterlijk worden geïnterpreteerd. De tekenreeks '\d' geeft aan dat elk willekeurig cijfer mag voorkomen.

Plusteken (+)

Het plusteken (+) geeft aan dat het voorgaande teken minstens één keer moet voorkomen.

10+ levert bijvoorbeeld de volgende resultaten op:

• 10
  • 100
  • 1000
  • enzovoort
Voorbeeld

U wilt IP-adressen met één of meer cijfers in het laatste deel weergeven.

Als u bijvoorbeeld 216\.239\.32\.\d+ invoert, krijgt u de volgende resultaten:

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34
  • 216.239.32.567

In dit voorbeeld worden de backslashes gebruikt om ervoor te zorgen dat de punten letterlijk worden geïnterpreteerd. De tekenreeks '\d' geeft aan dat elk willekeurig cijfer mag voorkomen.

Sterretje (*)

Het sterretje of de asterisk geeft aan dat het voorgaande teken nul of meer keer mag voorkomen.

10* levert bijvoorbeeld de volgende resultaten op:

• 1
  • 10
  • 100
  • 1000
  • enzovoort
Voorbeeld

U wilt IP-adressen met één of meer cijfers in het laatste deel weergeven.

Als u bijvoorbeeld 216\.239\.32\.\d* invoert, krijgt u de volgende resultaten:

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34
  • 216.239.32.567

In dit voorbeeld worden de backslashes gebruikt om ervoor te zorgen dat de punten letterlijk worden geïnterpreteerd. De tekenreeks '\d' geeft aan dat elk willekeurig cijfer mag voorkomen.

Als u meer dan alleen het voorgaande teken wilt weergeven, kunt u het sterretje combineren met de punt (.*). De punt staat voor een willekeurig teken en het sterretje geeft aan dat dat teken nul of meer keren moet voorkomen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld URI's weergeven die beginnen en eindigen met dezelfde tekens, ongeacht het aantal tekens dat er tussenin staat. /heren/.*html komt bijvoorbeeld overeen met:

• /heren/overhemden/katoen.html
  • /heren/overhemden/katoen/kortemouw.html