Spørgsmålstegn (?), plustegn (+) og stjerne (*)

Spørgsmålstegn (?)

Spørgsmålstegnet (?) matcher det foregående tegn nul gange eller én gang.

Eksempelvis matcher 10? følgende værdier:

• 1
  • 10
Eksempel

Match en IP-adresse med ét ciffer eller to cifre i sidste sektion.

Eksempelvis matcher 216\.239\.32\.\d\d? følgende værdier:

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34

I dette eksempel bruges den omvendte skråstreg til at "escape" decimalen, og \d bruges til at matche et vilkårligt tal.

Plustegn (+)

Plustegnet (+) matcher det foregående tegn én gang eller flere gange.

Eksempelvis matcher 10+ følgende værdier:

• 10
  • 100
  • 1000
  • osv.
Eksempel

Match en IP-adresse med ét ciffer eller flere cifre i sidste sektion.

Eksempelvis matcher 216\.239\.32\.\d+ følgende værdier:

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34
  • 216.239.32.567

I dette eksempel bruges den omvendte skråstreg til at "escape" decimalen, og \d bruges til at matche et vilkårligt tal.

Stjerne (*)

Stjernen matcher det foregående tegn nul eller flere gange.

Eksempelvis matcher 10* følgende værdier:

• 1
  • 10
  • 100
  • 1000
  • osv.
Eksempel

Match en IP-adresse med ét ciffer eller flere cifre i sidste sektion.

Eksempelvis matcher 216\.239\.32\.\d* følgende værdier:

• 216.239.32.2
  • 216.239.32.34
  • 216.239.32.567

I dette eksempel bruges den omvendte skråstreg til at "escape" decimalen, og \d bruges til at matche et vilkårligt tal.

Hvis du vil matche mere end blot det foregående element, kan du kombinere stjernes med et punktum (.*). Punktummet matcher et vilkårligt foregående element, hvorefter stjernen matcher elementet nul eller flere gange, så du f.eks. kan matche alle URI'er, der starter og slutter med de samme tegn, uanset hvor mange tegn der er mellem disse. Eksempelvis matcher /herrer/.*html følgende:

• /herrer/skjorter/oxford.html
  • /herrer/skjorter/oxford/korte_ærmer.html